

Čokokoláč jako "Fondant au chocolat"
Suroviny
- 150 g změklého másla
- 150 g krupicového cukru
- 3 celá vejce
- 50 g hladké mouky
- špetka soli
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 3 lžíce vody
- máslo
- mouka
Postup přípravy receptu
Změklé máslo vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a postupně zašleháváme jedno po druhém, tedy dohromady tři, vejce, postupně vmícháme mouku se špetkou soli.
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 3 lžícemi vody, dohladka vymícháme a pomalu a jemně vmícháme do základní hmoty.
Vylejeme do vymazané a vysypané formy uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 165°C 30 minut.
Stupně a čas pečení jsou orientační, záleží na troubě!! Koláč by měl být nízký a pod horní zapečenou krustičkou čokoládičkově mazlavý.
Poznámka od kuchařky
Jestli jsem dobře hledala a překladač dobře přeložil, tak název z francouzského originálu přeložený do češtiny zní " rozplývající se, rozpouštějící se, tající v ústech čokoládový" a to opravdu je.
Našla jsem několik podobných, žádný nemá stejný poměr surovin a vždycky jde o dortíčky nebo bábovičky.
Zdroj Gurmet.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokokoláč jako "Fondant au chocolat"
-
Zuzanah1: To mě těší
-
Opravdu výborný!
-
Pavko Korčagin:to jsem ráda, že chutnalo
já ho dnes nepekla, ale dala jsem si ho s výborným pressíčkem
na výletě
-
... před chvilou jsem koláč vytáh z trouby a eště za tepla jsem ho půlku vdechnul
Doporučuju fšem, bo to je fakt mňamka -
Krásné
-
Při pročítání surovin a postupu ani tak neé,ale při čtení poznámky jsem musela hodně rychle polykat
Tohle bych chtěla ochutnat
+8
-
Jani, toto mi uniklo, ukládám, já myslela, že tam přijde kakao, tak to je pak super s tou čokoládou,zrovna dnes jsem na ni koukala, tak vidíš, měla jsem ji vzít
-
tohle vypada jako extreme dobrej Brownie
. To by se mohl povest dokonce i me
-
Jednu porcičku malou si prosím
to musí být mňamka
-
mě se taky rozplývá
ale obrazovka, jak slzím dojetím, že TOTO já tu nemamo
chjjoo.. vypadá to jako luxusní záležitost