Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové pusinky s oříšky

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra1990 Petra1990

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 36

36

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 181 kJ /
521 kcal
Bílkoviny13,04 g
Tuky26,19 g
Vláknina2,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy56,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 150°C. Dva pečící plechy vyložíme papírem. Vlašské ořechy nasucho opražíme v malé pánvičce, asi 7 minut je mícháme, dokud nebudou křupavé a voňavé. Jakmile trochu vychladnou, nahrubo rozsekáme. Krok 2: Prosejeme 50 g moučkového cukru, kakao a skořici. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Gumovou stěrkou do sněhu zatřeme nejprve kakaovou směs a po ní vlašské ořechy. Krok 3: Velké lžičky směsi pokládáme na plechy ve vzdálenosti 2,5 cm. Pečeme asi 20 minut, dokud pusinky neztuhnou. Přemístíme je na drátěnou mřížku, aby vychladly. Těsně před podáváním je poprášíme zbylými 2 lžícemi cukru.

Zveřejněno 1. 11. 2012

Poznámka autorky Petra1990

Místo vlašských ořechů můžeme použít pekanové nebo mandle.

Vynecháme-li kakao a k bílkům přidáme 1 lžičku vanilkového extraktu - výsledkem budou vanilkové pusinky s oříšky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové pusinky s oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Yy8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové pusinky s oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Yy8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zbyly mi bílky, tak jsem chtěla vyzkoušet Tvoje pusinky...pekla jsem na 145°C a moje trouba pravděpodobně peče víc jako Tvoje, takže se mi z toho udělaly placičky...ale chuťově je to výborné, zkusím ještě o vánocích a budu sušit jako pusinky na 100°C...přidala jsem Ti foto, když tak vymažu a:yes:

Jana Remkova: Já vím, že ne - reagovala jsem spíš na to, že sem Petra během půl hodiny vložila asi 8 receptů, všechny bez fotek a to je jak opisovat kuchařku od A do Z. Můj názor. ;-)

katyvypl: Není bezpodmínečně nutné přidávat k recetům fotky. Někdo rád vyzkouší a obrázky přidá.

dominooo:je to odlehčený zdravější recept v původním byla čokoláda ale už jsem to přejmenovala :-)

Vypadá to dobře, ale jen taková technická: proč čokoládové? Je tam akorát kakao, ne čokoláda.

katyvypl:Jsou to recepty které jsem dělala jen mě v tu dobu nenapadlo je sdílet a tak nemám ty fotky.A teď mám čas alespoň napsat recepty tak až budu příště dělat nafotím :)

Tak snad časem přibudou! ;-)

katyvypl: Recepty mám odzkoušené jen nemám teď fotky :)

Nic proti, Peťo - ale naházet sem x různých receptů bez jediné vlastní fotečky, to mi přijde jako sednout si ke kuchařce a opisovat a opisovat. :-(

Tématické fráze:
ořiškove pusinky, oříškové sněhové pusinky, oříškové pusinky recept, cukrovi kakaove s orisky, čokoládové pusinky, sněhové pusinky oříškové recept, sněhové pusinky s oříšky, pekanove pusinky, sněhové oříškové pusinky, bílkové pusinky doba pečení, výborné ořechové pusinky, proč pusinky neztuhnou, kakaové sněhové pusinky, ořížkové pusinky, bílkové oříškové cukroví s obrázky, pekanové pusinky recept, sněhové placičky s oříšky, bílkové oříškové pusinky, kakaové posinky, pusinky s kakaem

Suroviny:
ořechy vlašské, cukr moučkový, prášek kakaový, skořice mletá, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu