Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 210 kJ / 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 1,35 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 49,25 g |
Postup přípravy
Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti - jak to chutná vám a doplním na 3 litry. Svařím asi 5 min. a odložím, hlavně nechám vychladnout! Krok 2: Do sklenic poskládáme rybíz, hroznové víno a hermelíny nakrájené na kostky a zalejeme nálevem - musí být studený! Krok 3: Zaděláme víčkem nebo celofánem atd. a necháme při pokojové teplotě rozležet - minimálně 14 dní (prý je skvělý po 3 nedělích - u nás to bohužel tak dlouho nikdy nevydrželo, obvykle po 10 dnech bere za své). Krok 4: A pokud si dáme práci s vrstvením sýrů, rybízu vína - navrch bylinky - vypadá to nádherně barevně a jako dárek naprosto nemá chybu. Krok 5: Pokud zbyde nálev, určitě nevylévat, nemá se na něm,co zkazit a můžeme jej použít na jakékoli konzervování.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Wl6
Moje poznámka
Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Wl6
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
pikant fix,
nakladany hermelin se susenym ovocem,
konzervování hroznového vína,
konzervování hroznového vína,
složení hermelínu,
pikant fix slozeni,
naložený hermelín,
hermelín s ovocem,
hermelín složení,
nakladane hroznove vino,
recept naloženy hermelín,
hermelín naložený s pomerančem,
hermelín složení,
nalozeny hermelin s ovocem,
naložený hermelín recept,
co s kompotovanym rybizem,
co zkombinovat se sušenou brusinkou,
červený nálev na hermelín,
jak dlouho muze byt nalozeny hermelin,
hermelin do octa
Suroviny:
paprikový hermelín,
bylinkový hermelín,
hermelín s pepřem,
smetanový hermelín,
pikant fix,
koriandr,
semínka hořčičná,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
koření hřebíček,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
libeček,
máta,
meduňka,
ocet,
rybíz červený,
víno hroznové,
voda,
Komentáře (13)
díky za tip
Můžeš nahradit i brusinkama a to i sušenýma nebo kompotovanými
vypadá to totiž silně slibně
tak mi teď, laskavě, poraď, čím ten rybíz nahradit
děkuji