Smažený naložený hermelín

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Sýry 20 názorů

Suroviny

4 hermelíny
2 stroužky česneku
2 lžičky feferonkové pasty nebo bazalkového či rajčatového pesta
provensálské bylinky
olej
3 vejce
hladká mouka
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny rozřízneme a vnitřek potřeme nastrouhaným česnekem feferonkovou pastou (kdo nemá rád ostré, použije raději pesto) a posypeme provensálským kořením. Přiklopíme, uložíme do uzavíratelné sklenice, zalijeme olejem a necháme dva dny marinovat při pokojové teplotě. Do oleje můžeme přidat celý stroužek česneku, tymián, rozmarýn apod.

  2. Naložené sýry vyndáme z oleje, osušíme papírovou utěrkou a 2x obalíme v trojobalu.

  3. Z oleje odstraníme případné přísady, rozehřejeme ho v pánvi a sýry v něm smažíme dozlatova.

Poznámka

Pokrm jsem zahlédla na jídelním lístku restaurace Akropole a protože mě zaujal, ale neměla jsem hlad, zkusila jsem ho připravit doma.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 507 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený naložený hermelín

  • rebeka rebeka

    luxusně "žravé"foto:-O:-8:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :yes: +18. :yes: Mňamózní!!!

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    hermelin apod. zboznuju a v tehle kombinaci...uff, uz ted se mi sbihaji sliny. bodik je na ceste a urco brzy vyzkousim :-K

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Bože Eli, ty tvoje recepty mě zabijí,nevím co dřív vařit.:-p:-pJasný bodík.:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, kouzelné smyslové pohlazení. :-!:-)):yes::yes::yes: +14

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Markétko, on se tak bezvadně táhnul právě proto, že byl dva dny naložený... Současně jsem smažila eidam pro Lízu, ale ten zlomyslně vytékal po okrajích (přestože obalen také 2x), ovšem hermelín, i když rozkrojený vejpůl, je skutečně "vynoněný frajer" - křupavá kůrčička a přiměřeně tekutý, voňavý a ochucený střed :-p. A žádné ztráty ve prospěch oleje ;-). Fakt mě to příjemně překvapilo.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O:-O tak to zase mazec. :-p:-p a ty fotky :-*:-* miluju, když se smažený hermelím takhle krášně táhne :-p:-p a ještě k tomu s česnekem a feferonkama ... Co mi to děláš;-(. Byla jsem dnes cvičit a už nechci nic jíst, ale tady se člověk tak navnadí ...:-(:-// :-D:-D :yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    :-):-):-K. Večer jsem tu nebyla a tak teď koukám, že se nápad obalit naložený hermelín líbí..:-p Od té doby, co jsem to na tom jídelním lístku zahlédla, mě ta myšlenka "pronásledovala" :-D:-D. A výsledek byl opravdu dobroučký :-p.
    Moc vám děkuji za body a komentáře :-K a doufám, že vyzkoušíte!!

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Eli nakladany hermelin a jeste k tomu smazeny - ac rano, vazne bych si dala.:yes:12:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    krása :yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    To je nádhera:-O Bomba fotky:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Elííííí nééé hermelínek miluju... podobně dělám, ach jo a mám chutě, ne hlad! :-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Toto také můžu, když byste chtěli takový tahací hermelín, rozdělejte ho, ale nechte na tom alobalu a dejte na pařáček na knedlíky, tam se krásně rozleje a pak už záleží na vaší fantazii, co s ním uděláte, posílám bodík.:-):yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • HankaPu HankaPu

    Eli, výborný receptík i fotky, :yes:jako vždy od tebe:yes::yes: +

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: naložený hermelín smazeny hermelin naložený eidam jak obalit hermelín naložený hermelín recept výborný naložený hermelín hermelín smažený hermelín naložený smaženy nakladany hermelin naložený hermelín s provensálským kořením naložený sýr v oleji jak pripravit nalozeny hermelin v oleji doba naložení hermelínu naložený hermelín kousky hermelin cena nalozeni hermelinu smažený losos v trojobalu doba naložení syra naložený hermelín v alobalu naložený hermelín bez oleje

Zapomněl/a jsem heslo