Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: Bez odležení do 20 min. Sýry 12 názorů

Suroviny

2 paprikové Hermelíny
2 bylinkové Hermelíny
2 Hermelíny s pepřem
2 smetanové Hermelíny
2 balíčky Pikant fix nebo Labeto (složení je totéž)
1/2 sáčku koriandru
30 kuliček hořčičného semínka
10 kuliček nového koření
20 kuliček barevného pepře
10 ks hřebíčku
2 ks bobkového listu
1 lžička tymiánu
snítka rozmarýnu - lze vynechat
špetka libečku - lze vynechat
snítka máty - lze vynechat
špetka meduňky - lze vynechat
300 ml octa
500 g červeného rybízu (lze zkombinovat 1/2 na 1/2 i s bílým), lze zcela nahradit nebo i kombinovat s brusinkami jak sušenými, tak i kompotovanými
20 ks kuliček hroznového vína (můžeme zkombinovat 10 kuliček zeleného a 10 kuliček červeného vína)
vody celkem 3 litry
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nálev:
    Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti - jak to chutná vám a doplním na 3 litry. Svařím asi 5 min. a odložím, hlavně nechám vychladnout!

  2. Do sklenic poskládáme rybíz, hroznové víno a hermelíny nakrájené na kostky a zalejeme nálevem - musí být studený!

  3. Zaděláme víčkem nebo celofánem atd. a necháme při pokojové teplotě rozležet - minimálně 14 dní (prý je skvělý po 3 nedělích - u nás to bohužel tak dlouho nikdy nevydrželo, obvykle po 10 dnech bere za své).

  4. A pokud si dáme práci s vrstvením sýrů, rybízu vína - navrch bylinky - vypadá to nádherně barevně a jako dárek naprosto nemá chybu.

  5. Pokud zbyde nálev, určitě nevylévat, nemá se na něm,co zkazit a můžeme jej použít na jakékoli konzervování.

Poznámka

Stahuji si sem své recepty z vedlejšího webu. Takže ano, tento recept je můj i na Receptech.cz.

Fotografii momentálně po ruce nemám, ale jelikož to dělám velmi často, doplním, nebo může přidat kdokoli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem

  • eva hubova eva hubova

    Jana Remkova: Jani, chuť taková jako když se hermelíny nakládají do nálevů s octem, určitě už jsi to někdy dělala...ale protože to v tom bylo jen 1 den, tak to nebylo ještě moc nasáklé...a když už nic nebylo jen ovoce, tak jsem je z 1 sklínky snědla a do druhé jsem dala ten karbanátek, nakrájený na kousky a pečlivě schovala, ať o něj zase nepříjdu:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evíííí, to se mi mooooc lííbí!! Jakou to má pak chuť? No, každopádně zajímavou!!:yes: Jéé, takže spagi!! Recept je tvůj!! tak dvojbodík!!:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    eva hubova:Děkuju moooc a jsem ráda, že chutnalo :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    spagetka: dělala jsem ze 2 smetanových hermelínů, koření jsem dala trochu víc od oka...14 dnů to nemělo šanci vydržet, protože přišel vnuk a skoro všechno druhý den doslova sež...;-(mě zbyly 2 kostičky a ovoce:-D ale i tak to bylo:-p:-p a do toho nálevu jsem si nakonec naložila karbanátek:-p přidala jsem Ti foto a zasloužený :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Nakládané sýry jsem už dělala, ale s ovocem ještě ne. Toto vypadá hodně zajímavě a lákavě.:yes:+3

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    rebeka: v pořádku, že upřesňuješ, protože já ho napsaný neměla, jen na tom vedlejším webu(zmršenej přepisujícím :-//) a i tak jsem to dělala z hlavy, ne to jsem nedávala,myslím, že by to bylo už moc ne? Rebi, ale zkus třeba do 1 sklenice na zkoušku dát stroužek česneku a pár měsíčků cibule :-O;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    spagetka:píšu si seznam, co chybí v baráku, abych si to mohla udělat:-8..nezlob se, že furt otravuju a otázky pokládnou per partes:-8...česnek, cibule..nic;-):-?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    rebeka: ne olej jsem tam nedávala, alemyslím, že pár kapkama nic nezkazíš, líp se to asi rozleží, když nad tím přemýšlím

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    spagetka:Ladi, olej se tam nedává:-?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    spagetka:já jsem si na ty brusinky myslela, že by to s něma šlo...nooo, navnadila jsi mě..
    díky za tip;-):-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Rebí, já ten recept na tom webu nemohla najít a když jsem viděla, jak mi to tam zprz....no nic, škoda slov.....
    Můžeš nahradit i brusinkama a to i sušenýma nebo kompotovanými :-p;-), vidíš, na tu variantu jsem zapomněla, doplním to tam.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to jsi nemohla vložit, když byl rybíz:-S:-?:-?:-//
    vypadá to totiž silně slibně;-):-p:yes::yes::yes:
    tak mi teď, laskavě, poraď, čím ten rybíz nahradit:-//
    děkuji:-D:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: pikant fix nakladany hermelin se susenym ovocem konzervování hroznového vína konzervování hroznového vína složení hermelínu pikant fix slozeni naložený hermelín hermelín s ovocem hermelín složení nakladane hroznove vino recept naloženy hermelín hermelín naložený s pomerančem hermelín složení nalozeny hermelin s ovocem naložený hermelín recept co s kompotovanym rybizem co zkombinovat se sušenou brusinkou červený nálev na hermelín jak dlouho muze byt nalozeny hermelin hermelin do octa