Metrový dobrý koláč
Tento klasický dezert potěší celou rodinu atraktivním vzhledem i výbornou chutí. Plátky kakaového a světlého korpusu promazané pudinkovou náplní ochucenou rumem skládáme vedle sebe a na závěr celý koláč polijeme čokoládovou polevou.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 904 kJ / 7 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,91 g |
| Tuky | 448,48 g |
| Vláknina | 14,46 g |
| Cholesterol | 1,70 g |
| Sodík | 826 mg |
| Sůl | 1,89 g |
| Sacharidy | 790,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všetky suroviny (okrem kakaa) na korpus zmiešame mixérom dohromady.
Krok 2: Formu natrieme olejom a vysypeme hrubou múkou. Potom tam nalejeme polku z pripraveného cesta a dáme piecť na 180 °C asi 30-40 minút. Kontrolujeme špajľou, ak sa cesto nepriliepa, je upečené.
Krok 3: Do druhej polovičky cesta zamiešame kakao a taktiež dáme piecť.
Krok 4: Keď sú obidva korpusy upečené, vyklopíme ich z foriem a necháme vychladnúť.
Krok 5: Postup na plnku: z 1/2 l mlieka uvarime pudink (použijeme obidva pudinky), maslo vymiešame s cukrom. Vychladnutý pudink zmiešame spolu s vymiešaným maslom, pridáme rum a dobre vyšľaháme.
Krok 6: Keď máme všetko hotové, korpusy nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé, z každého rovnako.
Krok 7: Potom ich ukladáme striedavo a natierame plnkou.
Krok 8: Keď je všetko spojené, koláč natrieme plnkou aj zvrchu.
Krok 9: Čokoládu roztopíme nad parou a polejeme koláč.
Krok 10: Dáme do chladničky na 1 hodinu stuhnúť.
Zveřejněno 23. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Metrový dobrý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RM9L
Moje poznámka
Metrový dobrý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RM9L
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Tématické fráze:
metrový koláč,
metrový kolac recept,
dobrý koláč,
recept na dobrý koláč,
recepty na metrový koláč,
recept na metrový koláč,
metr koláč,
metrový závin,
dobry kolac recept,
maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty,
dobré koláče,
metrovi kolac,
metrovej kolac,
recepty metrový koláč,
velmi dobrý koláč,
metrovy rez,
recept na dobré koláče,
dobrej kolac,
metrove kolač,
metrovy kolac top recept
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao,
zlatý klas,
mléko,
máslo,
rum,
cukr moučkový,
čokoláda,
tuk ztužený,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (14)
Nakrájené plátky z pičkotu jsem střídavě natírala krémem a další spoj rybízovou marmeládou. A čokoládovou polevu jsem posypala nastrouhanými mandlemi. A nenazývám ho koláčem, ale osvěžujícím moučníkem. Mňam!
letech vypadá výborně a bude i chutnat jako vždy