Dobré čokoládové mousse

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Sladká jídla 3 názory

Suroviny

500 ml vychlazené smetany na šlehání
1 ztužovač šlehačky
125 g velmi kvalitní hořké čokolády
3 lžíce brandy (nebo rumu)
3 lžíce moučkového cukru
ozdoba:
čerstvé sezonní ovoce (nebo kompotované)
80 g hořké čokolády na hoblinky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu smícháme se ztužovačem a vyšleháme do pěny (smetana musí být dobře vychlazená!). Kvalitní čokoládu nalámeme na malé kousky, necháme jí rozpustit a ještě teplou jí po částech vmícháváme do připravené pěny. Pak přidáme brendy, nebo rum a nakonec vmícháme cukr. Hmotu nastříkáme do vyšších sklenic a necháme důkladně vychladit.

  2. Ovoce si očistíme, kompotové necháme okapat a je-li ovoce větší, tak ho pokrájíme a dáme ho navrch vychlazené pěny, ještě si škrabkou na brambory z hořké čokolády uděláme hoblinky, které ozdobně napícháme mezi ovoce. Poté už jen jíme a blahem ani nemluvíme.

Poznámka

Dala jsem sem recept na žádost a zdroj neznám, jen vím, že ho mám dost let z nějakého časopisu.

Ale dobrůtka je to božská!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Dobré čokoládové mousse

Tématické fráze: čokoládové mousse čokoládový mousse recept na čokoládový mousse cokoladovy muss čokoládová mousse mousse recept mousse čokoládové musse čokoládové hoblinky čokoládový mousse recept čokoladovy musse čokoládová pěna recept recept mousse čokoládové mouse cokoladove mousse recept recept na mousse čokoládové muss mousse čokoládový cokoladovy mouse mousse čokoládové

Zapomněl/a jsem heslo