Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pistáciové rohlíčky

Pistáciové rohlíčky jsou jemnou variací klasického vánočního cukroví, která si vás získá svou jedinečnou chutí. Kombinace křehkého těsta s jemně namletými pistáciemi je dokonalou volbou pro sváteční stůl. Tyto rohlíčky přidají vašim Vánocům nádech elegance a originality.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení těsta

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

2 plechy

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 902 kJ /
3 801 kcal
Bílkoviny70,69 g
Tuky271,45 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 910 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy258,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo s cukrem utřeme do pěny. Krok 2: Přidáme žloutky. Pistácie umeleme co nejjemněji a postupně přidáme mouku a sůl. Vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici přes noc odpočinout. Krok 3: Z těsta tvarujeme rohlíčky, skládáme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C asi na 8 minut. Krok 4: Ještě horké obalujeme v cukru.

Zveřejněno 16. 12. 2012

Poznámka autorky Kanyla

http://luciedvorakova.blogspot.cz/

Příjemná změna, krásně zelené těsto, intenzivně pistáciová chuť ;-). Já jsem hustě sypala cukrem po upečení, přímo na plechu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vn3M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vn3M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-p krásné, miluju pistácie, tak pokud seženu nesolené, tak vyzkouším. Děkuji za recept:yes::-K

Kamčo, ty musí být úžasné:yes::-D miluji pistácie, ale upeču až jindy, myslím, že jsem to letos s tím cukrovím přehnala;-)

Děkuji za info:-K:-K:-K

BILKOVAI: Ve zdravých výživách bývají balené po 75g, já nakupuju v sušeném ovoci "takový stánek/obchůdek", kde nemají nic jiného, jen suš.ovoce, ořechy a takové ty věci v jogurtu, čokoládě, skořici atd... Po Brně jich je spousta..

BILKOVAI: Ivet, někdy je mívají ve Zdravé výživě, aspoň u nás, ale je fakt, že bývají málokdy:-S

Blbá otázka, ale kde koupím nesolené a neopražené ořechy?

Já si vůbec neumím představit tu pistáciovou chuť:-p, ale pistácie miluji, takže to bude dobrůtka:-p

Tématické fráze:
pistáciové cukroví, pistásciové rohlíčky, pistáciové vanilkové rohlíčky, cukrovi z pistaciovych orechu, pistáciové cukroví ořechy, pistáciové ořechy, zelené rohlíčky recept, ptstaciove rohlíčky, pistácie nesolené recepty, vanilkove rohlicky s pistaciemi, pistáciové rohíčky, nesolené pistácie, kde koupim nesolene pistacie, rohlíčky se zelenými pistáciemi, kanila vánoční cukroví, pistsciove rohlíčky, pařížské rohíčky, pistáciové rohlíčky cukroví recepty, cukroví pistáciové rohlíčky, vánoční pistáciové rohlíčky

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, žloutek, ořechy pistácie, mouka hladká, sůl, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu