Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné lískové hrudky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jirina S

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 477 kJ /
2 982 kcal
Bílkoviny48,20 g
Tuky161,13 g
Vláknina23,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy322,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj vmícháme pomalu ručně napřed mletý cukr a potom mleté lískové oříšky. Krok 2: Na pečící papír klademe lžičkou malé hrudky, na každou hrudku dáme ještě celý lískový oříšek. Krok 3: Pečeme mírně v troubě cca 190 °C, když začnou mírně růžovět, jsou hotové. Krok 4: Necháme úplně vystydnout a pak se nám krásně odloupnou z papíru.
Uchováváme v chladnu.

Zveřejněno 18. 12. 2012

Poznámka autora Jirina S

U nás doma již léta velmi oblíbené a přitom na čas a práci jednoduché.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodné lískové hrudky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEq5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodné lískové hrudky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEq5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jirina S: U nás sa bežne robí snehové pečivo - orechové pusinky - s vlašskými orechami. Vyskočia úplne normálne. Ale šľaháme nad parou ten sneh, možno preto.

ty budou moc dobré, máš je moc krásné Jiřinko:yes::yes::-p:-p:-K

Jiřinko, vypadají, že budou velmi jedlé, určitě vyzkouším a tobě posílám bidíček. Pápá;-);-);-):-K:-K:yes::yes::yes:

Holky vlašké ořechy nedávejte,jsou moc mastné a hrudky by pěkně nevyskočily,ale roztekly by se /máme v rodině vyzkoušeno / pouze lískové,ty jsou na to super !!!!!!!;-)

:yes:líbí se mi:-*:-K:-K

ořechové všechno mám moc ráda :-p, přidávám bodík :yes::-K

Jiřko, takové hrudky se mi líbí. Ze včerejšího pečení mi zbyly nastrouhané lískové i vlašské ořechy, tak jich pár spáchám do vypotřebování;-) Dávám ti 2.bod:yes:

já sníh nešlehám, jinak poměr surovin mám stejný, prostě to jenom všechno smíchám dohromady, je to dobroučké, a ty máš 1. bodík;-):-):-K:yes:

Tématické fráze:
ořechové hrudky, ořechové hrudky z bílků, lískové ořechy recepty, hrudky z lískových ořechů, pusinky z liskovych orechu, hrudky s liskovymi ořechy, recept na ořechové hrudky z bilku, bílky lískové ořechy, lískové ořechy recept, recepty z lískových ořechů, recept z mletých lískových ořechů, pusinky z lískových oříšků, oříškové hrudky, liskove orechy peceni, hrudky ze snehu, mlete lískove ořechy, ořechové hrudky z lískových ořechů, sněhové pusinky se slunečnicovými semínky, z mletých lískových ořechů, recepty z lískových ořechů v troubě

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, ořechy lískové mleté

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu