

Lahodné lískové hrudky
Suroviny
- 4 bílky
- 28 dkg mletý cukr
- 28 dkg jemně mletých lískových ořechů (nikoliv vlašské, ty jsou moc mastné a hrudky po nich nevyskočí, ale roztečou se)
Postup přípravy receptu
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj vmícháme pomalu ručně napřed mletý cukr a potom mleté lískové oříšky.
Na pečící papír klademe lžičkou malé hrudky, na každou hrudku dáme ještě celý lískový oříšek.
Pečeme mírně v troubě cca 190 °C, když začnou mírně růžovět, jsou hotové.
Necháme úplně vystydnout a pak se nám krásně odloupnou z papíru.
Uchováváme v chladnu.
Poznámka od kuchařky
U nás doma již léta velmi oblíbené a přitom na čas a práci jednoduché.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lahodné lískové hrudky
-
-
Jirina S: U nás sa bežne robí snehové pečivo - orechové pusinky - s vlašskými orechami. Vyskočia úplne normálne. Ale šľaháme nad parou ten sneh, možno preto.
-
ty budou moc dobré, máš je moc krásné Jiřinko
-
Jiřinko, vypadají, že budou velmi jedlé, určitě vyzkouším a tobě posílám bidíček. Pápá
-
Holky vlašké ořechy nedávejte,jsou moc mastné a hrudky by pěkně nevyskočily,ale roztekly by se /máme v rodině vyzkoušeno / pouze lískové,ty jsou na to super !!!!!!!
-
líbí se mi
-
ořechové všechno mám moc ráda
, přidávám bodík
-
Jiřko, takové hrudky se mi líbí. Ze včerejšího pečení mi zbyly nastrouhané lískové i vlašské ořechy, tak jich pár spáchám do vypotřebování
Dávám ti 2.bod
-
já sníh nešlehám, jinak poměr surovin mám stejný, prostě to jenom všechno smíchám dohromady, je to dobroučké, a ty máš 1. bodík