Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané dobroty s medvědím česnekem

Žádné přátelské posezení, nebo večerní sledování filmu, se neobejde bez dobrého slaného pohoštění. Pokud máte v zásobě pesto z medvědího česneku, neváhejte a použijte ho do skvělých slaných tyčinek nebo jiných tvarů.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 370 kJ /
1 761 kcal
Bílkoviny56,42 g
Tuky34,00 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 431 mg
Sodík 3,69 g
Sůl9,06 g
Sacharidy300,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Mléko, ocet, žloutky a pesto smícháme a nalijeme do mouky smíchané se solí. Krok 3: Přidáme Heru a vypracujeme nelepivé těsto. Pokud těsto lepí, přidáme hladkou mouku. Krok 4: Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary nebo tyčinky. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnnou solí. Krok 5: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut, do mírného zezlátnutí.

TIP: Co připravit ke slanému pohoštění?

Zveřejněno 28. 4. 2013

Poznámka autorky hanahcotton

Já jsem tyčinky posypala hrubozrnnou kouřovou solí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AOJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AOJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

d12420: hanahcotton: Není za co, když to jde, tak každý rád poradí :-K:-K:-K

spagetka:díky za rychlou reakci :-K:-K:-K

spagetka: moc děkuji :-8:-D

d12420: tady je odkáz na pesto z medvěda a jsou tam i přidané podobné recepty, takže si určitě vyberete http://www.toprecepty.cz/recept/20854-pesto-z-medv...

receptík vypadá krásně, jen se chci zeptat...medvědí pesto je asi domácí výroba,že? Můžu poprosit recept i na něj :-). Díky a uděluji bodík :-D:yes:

Hani, pekné...:yes: ;-)

jeee to musi chutnat! Nevim jestli sezenu ten medved-cesnek, mozna dam normalni a zmeni bylinky, kdybych nenasla, ale tohle se mi moooc libi! Bod:yes:

hanahcotton: díky, už jedu!

Nadja:Přijeď si k nám natrhat...tady ho roste spousta;-):yes:

:-p Bavlnko, máš krásnou fotku a tyčinky i čtverečky budou jistě také moc dobré. Škoda, že nemám medvěda.

Tématické fráze:
tyčinky s medvědím česnekem, slané pečivo s česnekem, pesto s medvědím česnekem recept, recepty s medvedim cesnekem, tyčinky z medvědím česnekem, pečené slané dobroty, slané pečené dobroty, rychlé slané dobroty, slané pečivo s medvědím česnekem, slané sušenky s medvědím česnekem, tvarohove tyčinky s medvědím česnekem, rohlíčky na na slano s medvědím s česnekem, pečivo s česnekem, slaná roláda s medvědím česnekem, tyčinky s medvědím česnekem recept, brambory s medvědím česnekem pesto, recepty spestem medvědím česnekem, pesto s medvědím česnekem, recept na slanne tycinky, tyčinky s česnekem

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, žloutek, ocet, mléko, sůl, pesto z medvědího česneku, vejce, sůl hrubozrnná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu