

Fazole se slaninou a česnekem
Suroviny
- 40 dkg fazolí
- 10 dkg slaniny
- sádlo
- česnek
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
Fazole propláchneme studenou vodou, zalijeme a necháme 3 hodiny stát.
Potom uvaříme doměkka (nejlépe v tlakovém hrnci).
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme na sádle, přidáme kmín a česnek pokrájený na tenké plátky, osmažíme do zlatova, vmícháme fazole a sůl a krátce podusíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazole se slaninou a česnekem
-
I ja jsem zkousela, pochutnali jsme si! Rychle a na bilkoviny bohate jidlo. www.toprecepty.cz
-
Už dlouho jsem hledala recept na nějaké výborné fazole. A tento nezklamal. Jsou fantastické. Dělala jsem je jen z bílých fazolí na teflonové pánvi, sádlo jsem nepřidávala, ze slaniny se vyškvařilo hodně tuku, takže sádlo mi přišlo jako zbytečný cholesterol. Fakt vynikající.
-
Dnes jsem to vyzkoušela, byl velký úspěch. K tomu jsem udělala toustíky potřené česnekem a bylo to opravu výborné
.
-
ak to chuti tak ako vyzera.....tak to musi byt bozie.
-
Je to opravdu dobré. Místo sádla jsem dala olej (sádlo doma nevedeme). Vždy jsem fazole kombinovala jen s cibulí, ale toto je výborné.