Postup přípravy
Krok 1: Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, uvařené slijeme, rozmačkáme na kaši, přidáme trochu teplého mléka a másla (jen rozmačkat, nešlehat). Tak zní teorie :-)). Já měla trochu uvařených brambor od oběda, na plotně v kastrůlku jsem je podlila mlékem, přidala máslo, vidličkou rozmačkala na kaši, zasypala hrstí mouky, propařila a lehce vymíchala - v zásadě jako škubánky.
Krok 2: Kaši dáme na talíř do tvořítka - zase teorie :-)) Tvořítko nemám, marně sháním, použila jsem ustřižený vršek od velkého jogurtu.
Krok 3: Napěchujeme cca 3 cm kaše, na to hrušková povidla, zasypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a vrchem prolijeme rozpuštěným máslem.
Krok 4: Po chvilce se část másla vsákne do máku, část steče na talířek. Teprve pak tvořítko lehce vyndáme.
Krok 5: Se zakysanou smetanou to jako rychlý moučník nemá chybu.
Krok 6: Jí se teplé!
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Metyja
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKx2
Moje poznámka
Metyja
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKx2
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 3 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 3 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 29 minutami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 41 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 1 hodinou
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 2 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 2 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 4 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 6 hodinami
Tématické fráze:
netyja,
netyje,
metyj,
kucmoch s jablky recept,
metija,
bramborová metyje,
netyja z brambor,
netyja recept,
bramborová metyja,
bramborová netyja,
jídlo metyja,
staré jídlo z brambor- metija,
hrušková povidla,
krajové názvy jídel,
metija recept,
slané vdolky sypané mákem,
kucmoch s jablky,
recepty.cz bramborová metyje,
netyje recept,
lepiduša
Suroviny:
brambory,
povidla hrušková,
mák mletý,
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
mouka hrubá
Komentáře (46)
Zdravim, podarilo se mi najit webove stranky Slovacka, kde maji i recepty a vydali dve kucharky straych, poctivych receptu, coz ja osobne postradam. Neni uz co predavat dalsim generacim, mizi ceska kuchyne, kazdy si vse upravuje, modernizuje, experientuje, ale klasicky, poctivy cesky, puvodni recept nedohledate
Jsem taky stará páka
...především souhlasím s tím "... kazdy si vse upravuje, modernizuje,..."
yanull:Janko,krásně jsem si početla a ledas čemu přiučila,co se názvů a krajových jídel týká
yanull: Pekne poctenicko, vse je krasne vysvetleno..