Extra rychlé a křupavé rohlíčky

MiskaM Kuchařka: MiskaM

cca 27 rohlíčků Slané pečivo 4 názory

Suroviny

350 g hladké mouky
30 g rozpuštěného másla
1 lžička soli
21 g čerstvého droždí
250 ml vlažného mléka
1 lžička cukru
mléko na potření
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky rozdrobíme droždí, které jsme nechali při pokojové teplotě zteplat, přidáme vlažné mléko a lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. Do jiné mísy nasypeme prosátou hladkou mouku, sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme na hladké těsto ( popřípadě můžeme ještě do těsta během hnětení přidat 2 lžíce mouky). Vypracované těsto necháme kynout 30 minut.

  3. Po této době znovu ručně zpracujeme a dáme opět na 30 minut kynout. Kynuté těsto rozdělíme na 4 části, z těch částí uděláme kuličky, které pak ještě necháme chvíli kynout.

  4. Nakynuté části rozdělíme na další dílky tak, aby vznikly malé trojúhelníky, které rozválíme a smotáme do tvaru rohlíčků.

  5. Smotané rohlíčky dáme na plech, potřeme mlékem a necháme ještě na plechu kynout. Mezitím předehřejeme troubu, do které na dno dáme nádobu s vodou.

  6. Do předehřáté trouby dáme plech s rohlíčky a pečeme při teplotě 180°až 200°C.
    Hotové necháme vychladnout a můžeme je začít konzumovat.

Poznámka

Recept jsem našla někde na netu. Rohlíčky doporučuji. Recept je jednoduchý, nic těžkého a rohlíčky jsou krásně měkké a křupavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Extra rychlé a křupavé rohlíčky

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Zuzulaaa: do rohlíků se mléko opravdu nedává, to jen naše babičky pravděpodobně chtěly připravit těsto jemnější, proto v rodinných receptech na rohlíky mléko často bývá. Ale nepatří tam.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Je to úplně jedno: mléko nebo voda, klidně i pivo, já si teď vyzkoušela všechno a všechny rohlíky jsou výborné. Záleží také na tom a možná hlavně na tom, jakou dáte mouku a jak moc necháze těsto kynout. A rozhodně, čím je potřete a jak je upečete. ;-)

    Capri: To jste stačila za 3 hodiny po zveřejnění receptu rohlíčky upéct, abyste zjistila, jaké jsou? Tak to jte tedy kabrňák! :-O

    MiskaM: Extra ryché jsou tyhle https://www.toprecepty.cz/recept/46524-rychle-rohl.... Doba kynutí je pouze 15-20 minut + kvásek a stačí to!

    Odpovědět

  • Zuzulaaa Zuzulaaa

    Capri: To je pitomost, pořádný rohlík v sobě má mít mléko:-8

    Odpovědět

  • Capri Capri

    Rohlíky jsou jako buchta.
    Pokud chceme rohlík, tak se dělá z vody.

    Odpovědět