

Králičí plněné mety
Suroviny 6 porcí
- 6 ks králičích stehen
- 6 plátků šunky (nejlepší je obdélníkový tvar)
- 6 kávových lžiček křenu
- 6 kávových lžiček nastrouhané červené řepy
- 1 svazek ředkviček
- 1 větší cibule
- 5 větších žampionů
- olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- asi 2 dl piva
Postup přípravy receptu
Králičí stehna vykostíme a vytvoříme si plátky jako na závitky. Naklepeme je osolíme, opepříme. Na 1/2 plátu šunky vložíme 1 lžičku křenu, 1 lžičku nastrouhané červené řepy, 1 nastrouhanou ředkvičku a 2 plátky žampionu. Šunku přeložíme a zavineme do masa.
Upevníme špejlí nebo jehlou na závitky. V trošce oleje zprudka opečeme. Potom přendáme do pekáčku. V oleji, který nám zbyl zpěníme na kostičky pokrájenou cibulku. Na zlatavou cibulku dáme zbytek pokrájených žampionů a ředkviček.
Chvilku orestujeme a následně směs přendáme na závitky do pekáčku. Podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou v troubě na 250°C asi 30 minut, záleží na tuhosti masa. Potom ještě dopékáme 10-15 minut na barvu.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborovou kaší.
Recept byl dnes nápad-vlastně z nouze ctnost.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí plněné mety
-
Paráda
-
Vypadá to moc dobře
-
Hafí,škoda,že jsi recept nedala včera,to jsem měla králičí stehýnka,ale ukládám a jistě vyzkouším,to musí být mňamka
+1
-
No, ten název je fakt zajímavý!!
Králík, křen, červená řepa, tak to musí být moc dobré.
-
Moc pěkné
-
Vypadá to mňamozně.
-
Zajímaý název, i recept