Suroviny
Porce: 12-15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 145 kJ / 4 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,40 g |
Tuky | 240,13 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 487 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 484,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem tak, aby trčel přes formu. Usnadní nám to vybírání hotového dezertu z formy. Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a pomocí válečku je "umeleme". Nevadí, pokud zůstanou sem tam větší kousky. Pěkně to vynikne v té základní části. Přidáme Nutellu a dobře promícháme, dokud nedostaneme kompaktní hmotu.
Krok 2: Hmotu dáme do připravené formy a pomocí lžíce dobře utlačíme. Odložíme do chladničky, dokud si nepřipravíme další vrstvu. Jahody omyjeme, osušíme a konce, kde jsou stopky seřízneme. Snažíme se vybrat stejně velké jahody.
Krok 3: Želatinu necháme nabobtnat se 4 PL vody. Na velmi mírném ohni zahřejeme, teplem se pěkně rozpustí. Nevaříme!
Krok 4: Šlehačku vyšleháme. Tvaroh, cukr, vanilkový extrakt (případně vanilkový cukr) a proseté kakao utřeme. Přidáme vyšlehanou šlehačku a spolu zamícháme, dokud se obě hmoty nespojí. Trochu z této masy odebereme a dobře rozmícháme v rozpuštěné želatině.
Krok 5: Za stálého šlehání přidáme do tvarohovo-šlehačkové směsi a dobře prošleháme, aby se želatina dostala rovnoměrně do celé hmoty.
Krok 6: Do formy na I. vrstvu naneseme trochu krému (pouze tolik, aby se jahody přilepily) a poklademe nastojato jahody těsně vedle sebe. Přikryjeme zbylým krémem a odložíme do chladničky asi na 30 minut.
Krok 7: Mezitím si připravíme III. vrstvu. Šlehačku zahřejeme k bodu varu (nevaříme !!!), přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Odstavíme z ohně a mícháme, dokud nedostaneme krásnou sametovou hmotu. Necháme ustát asi 10 minut.
Krok 8: Bílou čokoládu rozpustíme nad párou. Nalijeme smetanovo-čokoládová hmotu na dezert a povrch zarovnáme. Nakapeme pár kapek bílé čokolády a pomocí párátka vytvoříme vzor. Odložit do chladničky na 3-4 hodiny ztuhnout.
Krok 9: Pomocí papíru vyjmeme z formy a přeložíme na podnos. Krajíme asi 2 cm pláty (nejlépe zoubkováným nebo velmi ostrým nožem) a podáváme. Dezert necháme v chladničce, snadno měkne.
Zveřejněno 3. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cokoladovo-jahodovy dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K738
Moje poznámka
Cokoladovo-jahodovy dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K738
Nejnovější recepty
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 44 minutami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 10 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 19 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
BublinaF před 8 minutami
Brokolicová polévka
Gothaj před 17 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 21 minutami
Pečená dýně
Agliooglio před 43 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 1 hodinou
Švestkový crumble
olgaja před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 2 hodinami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 3 hodinami
Tématické fráze:
jahodový dezert,
jahodový moučník,
jahodovi dezert,
studenej dezert,
čokoladový dezert s jahodami,
urobsisam.sk,
čokoládovo vanilkový dezert,
dezert s jahodami a čokoládou,
nepečené dorty z piškotů,
dezert,
recept na dezert s jahodami,
jahodovi dezerty,
jak pripravit double cream?,
jahodovypiskotovy kolac,
cokoladovo jahodovi rez,
recept na nutela milk,
dezert z mas,
urobsisam,
slavnostní dezert,
studeny dezert
Suroviny:
sušenky máslové,
nutella,
smetana,
tvaroh měkký,
kakao,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
želatina,
voda,
smetana,
čokoláda hořká,
čokoláda bílá,
jahody
Komentáře (17)
http://urobsisam.topky.sk/domaca-pohoda/recepty/co...
http://urobsisam.topky.sk/recept-na-pecenie-cokola...