Jahodový moučník

bonifac Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 8 názorů

54

Suroviny

TĚSTO
5 vajec
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce horké vody
2 lžíce oleje
3 lžíce kakaa
6 lžic polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku
jahodový džem
Náplň
2 zakysané smetany
2 balíčky vanilkového cukru
1 šlehačka v prášku
100 ml mléka
čerstvé jahody
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. CESTO: Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme vodu, kakao, olej, múku a kypraci prášok a vymiešame. Pridáme vyšľahané bielka a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 160-tich stupňoch 15-20 minút.

  2. Po upečení necháme vychladiť a potrieme jahodovým džemom.

  3. Umyté a očistené jahody si rozpolíme a poukladáme na cesto natreté džemom.

  4. PLNKA: Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Vyšľaháme si šľahačku a necháme ju stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí zmiešame kyslú smotanu so šľahačkou.

  5. Plnku navrstvíme na jahody. Na plnku poukladáme rozpolené jahody a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Poznámka

namiesto čerstvých jahôd môžme použiť aj jahodový kompót alebo mrazené jahody

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodový moučník

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo