Čokoládovo-jahodový dort

mischelinka Kuchař:

dort.forma 26cm Moučníky , Řezy 12 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

Těsto:
2 vejce
Nyní v akci
4 lžíce oleje
Nyní v akci
70 g cukru
10 g kakaa
125 ml mléka
100 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
Jahodová náplň:
1 jahodový kompot v plechovce
1 jahodový pudink
3 lžíce cukru
Čokoládová náplň:
500 g čokoládového jogurtu
250 ml šlehačky
1 lžíce kakaa
1 želatinový ztužovač
piškoty
jahodový džus
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto postupně vyšleháme a těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě (200°C) asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Poklademe piškoty mírně namočenými v jahodovém džusu, na ně nalijeme jahodovou a pak čokoládovou náplň. Nakonec posypeme čokoládovým drobením.

  3. JAHODOVÁ NÁPLŇ: kompot zcedíme a jahody rozmixujeme, zpět dolijeme šťávu do obsahu 400 ml. Přidáme cukr a pudinkový prášek, dobře promícháme a uvaříme pudink. nalijeme na piškoty a necháme vychladnout.

  4. ČOKOLÁDOVÁ NÁPLŇ: Šlehačku vyšleháme do tuha, pak přišleháme kakao.

  5. Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu, vmícháme do jogurtu a hned přidáme šlehačku. Nalijeme na jahodové pyré.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Čokoládovo-jahodový dort

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo