Postup přípravy
Zveřejněno 30. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí želé hadi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wxRm
Moje poznámka
Domácí želé hadi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wxRm
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 11 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 11 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 11 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 11 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Strouhaný koláč s banánovou náplní
xSarka před 1 hodinou
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 9 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 10 hodinami
Maková náplň
lucyb před 13 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 13 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 13 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 13 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 15 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 16 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí želé bonbony recept,
domácí želé,
domácí želatinové bonbony,
domácí žele bonbony,
domácí želatina,
želatinové bonbony recept,
domácí gumoví medvídci recept,
recept na želé,
domácí želatinoví medvídci,
želé bonbony recept,
domaci zele medvídci,
recept na želatinové bonbony,
domaci želé bombony,
želatinoví medvídci recept,
žele domácí,
domácí žele na dort,
recept na domácí želé bonbony,
jak udělat zele,
želatinoví medvídci,
zele recept
Suroviny:
šťáva jahodová,
šťáva limetková,
cukr krupice,
želatina,
silikonové formičky
Komentáře (24)
Dnes jsem vyzkoušela želatinu na salámovou nebo vaječnou tlačenku - 20 g. Odšťavnila jsem mrkev a jablka - šťáva celkově 400 ml, přilila 100 ml sirupu aby bylo celkem 500 ml. Přidala 10 lžic cukru, 2 lžíce šťávy z citronu a použila 2 sáčky želatiny po 20 g, které jsem nasypala ke šťávě, zahřívala do rozpuštění cukru a želatiny, pak nalila na silnou potravinovou fólii na podnos asi 30 x 25 cm, vrstva něco kolem půl centimetru. vše krásně ztuhlo, dobře se nakrájeli hadi. Moc dobré, ale není jak gumoví medvídci, tak možná zkusit přidat ještě jeden sáček želatiny.
Zde je podrobný recept - kombinace čerstvé ovocné šťávy a alkoholu.
http://www.cuketka.cz/?p=690
celé to je převzaté z tohoto článku. podle postupu, uvedeného v článku, jde spíše o želatinu a ne o dortové želé - podle doby tuhnutí