Čokoládovo - kávové crème brûlée
Tento lahodný dezert tvoří čokoládová vrstva zalitá kávovo-vanilkovým krémem z mléka, cukru, žloutku, mouky a smetany. Dezert necháme dobře vychladnout. Před podáváním ho zasypeme cukrem a flambujeme, aby na povrchu vznikla křupavá krusta.
Suroviny pro 3 porce
2-4 porce, podle velikosti mističek
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 322 kJ / 1 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,91 g |
Tuky | 92,83 g |
Vláknina | 2,85 g |
Cholesterol | 407 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 145,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve rozpustíme v kastrůlku čokoládu ve smetaně. Promícháme a odstavíme.
Krok 2: Na krém rozpustíme v hrnku kávu ve 2 lžících vařící vody.
Krok 3: Mléko, 2 lžíce cukru a vanilkový extrakt přivedeme v kastrůlku k varu a odstavíme.
Krok 4: Žloutek a zbylý cukr pořádně vyšleháme.
Krok 5: Přilijeme kávu, prosejeme mouku, prošleháme a za stálého šlehání přiléváme pomalu horké mléko.
Krok 6: Nalijeme zpět do kastrůlku a dáváme pozor, aby se krém nesrazil, nebo nepřipálil.
Krok 7: Na mírném plameni za stálého míchání necháme krém zhoustnout. Trvá to tak 3 minuty. Odstavíme a ještě chvilku mícháme. Poté vmícháme vyšlehanou smetanu.
Krok 8: Vložíme do lednice a necháme vychladnout.
Krok 9: Na dno vhodných malých mističek rozdělíme nejprve čokoládu se smetanou a na ni navrstvíme krém.
Krok 10: Posypeme třtinovým cukrem a oflambujeme pistolí k tomu určenou.
Zveřejněno 28. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Moje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 15 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 17 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 2 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 4 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 6 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 8 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 8 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 8 hodinami
Tématické fráze:
krem brulée,
krém brulée recept,
krém brile,
krem brille,
crembrile,
creme brullé,
krembrile,
crém brilé,
čokoládová pěna podle polreicha,
krembrille,
recept na krém brile,
crem brulle,
crem brille,
krém brullé,
creambrile,
čokoládové crembrile,
zákusek crembrile,
creme brille,
mističky na krém brilé,
crembrule
Suroviny:
smetana ke šlehání,
čokoláda mléčná,
cukr třtinový,
káva instantní,
mléko,
extrakt vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
mouka hladká,
smetana ke šlehání
Komentáře (44)
Máš ke všemu vždy krásné nádobíčko a krásné fotky
Flambovací pistoli mám, ale ještě jsem jí nepoužila
Dala bych i více bodů, kdyby to šlo...
Interpolaci na to nebudu potřebovat.