Krkovice pečená na bramborech

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 35 názorů

Suroviny

4 plátky krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
1 sklenka leča ( popř. 1 bílá paprika a 4 rajčata )
6 velkých brambor
rozmarýn
koření adžika
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na cca 1cm plátky, vložíme do pekáče, osolíme a posypeme rozmarýnem.

  2. Maso opečeme zprudka na pánvi z obou stran a položíme na brambory do pekáče. Na maso přijde vrstva pokrájené cibule a česneku a nakonec vše zalijeme lečem, nebo poklademe nakrájenou zeleninou. Výpekem z pánve a vývarem vše zalijeme, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C.

  3. Pečeme asi 40 minut, během té doby přeléváme výpekem a maso jednou obrátíme. Poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut.

Poznámka

Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 615 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice pečená na bramborech

  • Katka K. Katka K.

    ještě upřesním, pekla jsem na 220 st.

    Odpovědět

  • Katka K. Katka K.

    Opravdu výborné!
    Dělala jsem to s čerstvou paprikou a rajčaty, bez rozmarýnu a adžiky (použila jsem koření na brambory a maso), brambory jsem prokladla cibulí a zalila je trochou smetany. Za hodinu jsme jedli :yes:

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Opravdu po hodině byly pořád tvrdé, maso jsem vyndala a brambory ještě hodinu dopekla a byly akorát, ani nebyly nějak úplně extra měkké. Ale to je jedno, člověk si poradí :)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    1974andrea: v me troube by byly za dve hodiny při 200°C na uhel :)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    petra:Při 200C jste pekla dvě hodiny brambory? To je divné, to už by musely být na kaši:-/

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Lečo se šlehačkou si vůbec neumím představit.
    Jinak bylo to dobrý, ale až druhej den, až se to trochu odleželo. Brambory jsem ovšem pekla dvě hodiny, protože byly pořád tvrdý :)

    Odpovědět

  • leosek leosek

    Ze šlehačkou to je dobrý,ale na spodek se dá maso a brambory na horu.:-!:-!žádný vývar:-!:-!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    petra:Dolít se může vždycky;-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Najela jsem si na vaše stránky a už to vidím, 150 ml :)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    petra:Petruš, toho vývaru ne moc, jen tak, aby byly potopené ty brambory, pustí ještě vodu a maso šťávu. Tak aby to neplavalo;-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Dneska budu zkoušet tenhle recept, jen nevím kolik toho vývaru...?

    Odpovědět

  • cvrnda cvrnda

    :yes: místo leča jsem použil pepřák- http://www.toprecepty.cz/recept/29054-cuketovy-peprak/ :yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    stojka: Holka nejsem ani náhodou:-)):-)):-)):-)) ale tou smetanou to rozhodně nezkazíš:yes::yes: ty brambory budou trochu připomínat “Vídeňské brambory“, které tady Andrejka má:yes: (mimochodem,jsou moc dobré)

    Odpovědět

  • stojka stojka(neregistrovaná)

    Holky ja to zaleji šlehačkou a je to mňam,mňam:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný recept, máš to krásně naservírováno Andrejko. Jsi skvělá kuchařka :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pečená krkovice nejlepší recepty vepřová krkovice pečená na bramborách pečená krkovička plátky pečená krkovice plátky krkovice plátky pečená v troubě krkovice nejlepší recepty pecena krkovice pecena krkovicka s brambory krkovice s bramborem zapecena krkovicka s bramborem krkovice na bramborách pečená krkovička s bramborem zapečená krkovice s bramborem pečená krkovice na plátky pečená krkovice se smetanou krkovice pecena zapečená krkovice pečená krkovice s brambory peceni krkovice krkovice recepty

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít