

Krkovice pečená na bramborech
Suroviny
- 4 plátky krkovice
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 sklenka leča ( popř. 1 bílá paprika a 4 rajčata )
- 6 velkých brambor
- rozmarýn
- koření adžika
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na cca 1cm plátky, vložíme do pekáče, osolíme a posypeme rozmarýnem.
Maso opečeme zprudka na pánvi z obou stran a položíme na brambory do pekáče. Na maso přijde vrstva pokrájené cibule a česneku a nakonec vše zalijeme lečem, nebo poklademe nakrájenou zeleninou. Výpekem z pánve a vývarem vše zalijeme, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C.
Pečeme asi 40 minut, během té doby přeléváme výpekem a maso jednou obrátíme. Poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krkovice pečená na bramborech
-
ještě upřesním, pekla jsem na 220 st.
-
Opravdu výborné!
Dělala jsem to s čerstvou paprikou a rajčaty, bez rozmarýnu a adžiky (použila jsem koření na brambory a maso), brambory jsem prokladla cibulí a zalila je trochou smetany. Za hodinu jsme jedli -
Opravdu po hodině byly pořád tvrdé, maso jsem vyndala a brambory ještě hodinu dopekla a byly akorát, ani nebyly nějak úplně extra měkké. Ale to je jedno, člověk si poradí :)
-
1974andrea: v me troube by byly za dve hodiny při 200°C na uhel :)
-
petra:Při 200C jste pekla dvě hodiny brambory? To je divné, to už by musely být na kaši
-
Lečo se šlehačkou si vůbec neumím představit.
Jinak bylo to dobrý, ale až druhej den, až se to trochu odleželo. Brambory jsem ovšem pekla dvě hodiny, protože byly pořád tvrdý :) -
Ze šlehačkou to je dobrý,ale na spodek se dá maso a brambory na horu.
žádný vývar
-
petra:Dolít se může vždycky
-
Najela jsem si na vaše stránky a už to vidím, 150 ml :)
-
petra:Petruš, toho vývaru ne moc, jen tak, aby byly potopené ty brambory, pustí ještě vodu a maso šťávu. Tak aby to neplavalo
-
Dneska budu zkoušet tenhle recept, jen nevím kolik toho vývaru...?
-
místo leča jsem použil pepřák- http://www.toprecepty.cz/recept/29054-cuketovy-peprak/
-
stojka: Holka nejsem ani náhodou
ale tou smetanou to rozhodně nezkazíš
ty brambory budou trochu připomínat “Vídeňské brambory“, které tady Andrejka má
(mimochodem,jsou moc dobré)
-
Holky ja to zaleji šlehačkou a je to mňam,mňam:
-
Krásný recept, máš to krásně naservírováno Andrejko. Jsi skvělá kuchařka