Melouny
Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, narozdíl od pravého marcipánu, který má přirozeně nažloutlou barvu. Tohle cukroví okouzlí svou věrohodností hlavně děti.
Suroviny pro 1 dávka
80 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 501 kJ / 7 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,75 g |
Tuky | 426,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 705 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 685,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme bílou hmotu. Z másla, moučkového cukru a sušeného mléka vypracujeme vláčnou hmotu a tu rozdělíme na dvě stejně velké části.
Krok 2: První část hmoty zůstane bílá a do druhé části přidáme červené potravinářské barvivo a zapracujeme. Z této červené hmoty pak uděláme 10 kuliček, které dáme na 10 minut do mrazničky.
Krok 3: Bílou hmotu rozdělíme na 10 částí, rozválíme a obalíme okolo červené kuličky a znovu dáme na 10 minut do mrazničky.
Krok 4: Na zelenou hmotu smícháme 300 g mletých ořechů a 300 g práškového cukru, bílek a přidáme zelené potravinářské barvivo. Hmotu vypracujeme a rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a oblepíme každou bílou kouli. Obalíme v jemném krystalovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut.
Krok 5: Nakonec každou kuličku rozkrájíme na 8 částí (klínků) a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka uděláme zrníčka.
Zveřejněno 11. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8PW
Moje poznámka
Melouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8PW
Nejnovější recepty
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
Pavel932 před 51 minutami
Klasický jablečný štrúdl
Pavel932 před 52 minutami
Kynuté houskové knedlíky v páře
Pavel932 před 1 hodinou
Jarní cibulková
Fitulka před 2 hodinami
Vaňkova česnečka
Fitulka před 2 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Beatriz před 4 hodinami
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 11 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 11 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 12 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 14 hodinami
Tématické fráze:
meloun recepty,
recepty z melounu,
cukroví melounky,
meloun,
cukroví melouny,
melounky cukroví,
recepty s melounem,
meloun recept,
recepty meloun,
cukroví ze sušeného mléka,
jak zpracovat meloun,
recept meloun,
melouny cukroví,
nepečené melouny,
krájení melounů,
vánoční cukroví melouny,
nepečené cukroví melouny,
cukroví meloun,
marcipánové melounky,
melouny recept
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
bílek,
potravinářské barvivo zelené,
potravinářské barvivo červené,
cukr krystal,
čokoláda
Komentáře (90)
Místo vlašáků lze použít mandle
Bílek bych vynechal (jako pojivo stačí cukr a kapka vody)
chtela bych tento recept udelat na letosni vanoce,mam ale alergii na vejce a orechy.da se mat mistň orechu mandle?a je nejaka nahrazka za bilek?diky moc.v.