Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapsy s kokosovým tvarohem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PaCaOl PaCaOl

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 633 kJ /
4 214 kcal
Bílkoviny137,01 g
Tuky92,30 g
Vláknina26,98 g
Cholesterol 554 mg
Sodík 353 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy695,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy proseji mouku, sodu, cukr, přimíchám mléko s vejcem a změklé rozsekané máslo, pak ručně zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ve folii uležet. Krok 2: Tvaroh utřeme s prosátým cukrem a pudinkovým práškem, vanilkou, vejcem a kokosem necháme stát-kokos trochu nasákne. Krok 3: Těsto si rozdělím na 3 díly, z těch vytvořím válečky a rozválím na pruhy 3 mm vysoké. Krok 4: Vykrajovátkem (sklenkou, hrníčkem) naznačím na pruhu kolik se vejde kousků, lžičkou udělám hromádky náplně, podélně pruh přehnu, přimáčknu a vykrojím půlkolečka - kapsy, možno potřít vejcem nebo rozpuštěným zředěným medem. Krok 5: Peču asi 25 min/175°C.

Zveřejněno 13. 1. 2014

Poznámka autorky PaCaOl

Do tohoto těsta někdy také přidám 1 strouhanou mrkev, je to varianta na tady uvedený "Linecký s mrkví a tvarohem" také jsou lepší až druhý den, (pokud zbudou). Tady je do náplně přidán pudink a kokos aby se lépe "hromádkovalo"

Příležitostně uberu patřičný kus těsta, vyválim kruh, vložím do dortové formy, dám vrstvu jablek rozdušených s kouskem másla a citronovou šťávou, asi deci vody s polovinou pudinku. Bílek, o který ošidím tvarohovou náplň, vyšlehám do tuha se lžicí cukru a udělám "čepici" na jablka". Ze zbytku tvořím kapsy, Takže mám 2 v 1. (viz foto)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKDl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gKDl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pro Zdenku, dort níže na foto, ať se zadaří :-)

Vypadá to nádherně:-p:yes:

Moc fajn receptík. Líbí se mi oba:yes::yes::yes::-K:-p

Líbí se mi to už kvůli té vůni kokosu :-):yes:+4

:yes:dobrý receptík 2v1 - s kokosem krásně voňavé:yes:- dala bych si hned.:-p;-)

spagetka: Jste rychlejší než já ani jsem nestihla všechno to sem "nasázet" Díky ;-)

Parádní oba jsou moc pěkné, dala bych si ke kávě ten jablečný:-8:-p:yes::yes:

Nápad se mi líbí :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kapsy s tvarohem, tvaroh s kokosovým mlékem, linecké kapsy s tvarohem, recept na tvarohové kapsy, recepty s tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, soda jedlá, cukr, cukr vanilkový, vejce, mléko, tuk hera, tvaroh, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, žloutek, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu