Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční jidáše řezané

Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády, kterou naplníme máslem, rozinkami a mandlemi a ochutíme skořicí a vanilkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

30. 3. 2013 23:57

Suroviny pro 2 plechy

2 plechy

Nutriční hodnoty

Energie14 811 kJ / 3 540 kcal
Bílkoviny78,07 g
Tuky158,83 g
Vláknina28,20 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 654 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy435,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept pochází z "kuchařky " z roku 1949.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

1. 4. 2013 17:02

:-p:yes::yes:

sunny.sofi sunny.sofi

31. 3. 2013 12:30

Opravdu vypadjí krásně, +5:yes::-p

PaCaOl PaCaOl

31. 3. 2013 12:05

Jana Remkova: Mouka je "Předměřická pšeničná jemná celozrnná plnohodnotná - celé zrno s klíčkem". Toť celý nazev na žlutém sáčku.
Výrobky tolik nevyběhnou ale jsou trvanlivější (pokud se po nich nezapráší hned) a zdravější.:-)

Fokuska Fokuska

31. 3. 2013 09:54

Vypadají luxusně-příští rok vyzkouším!:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2013 00:55

Vůbec nevím, co je to za mouku, celozrnná s klíčkem a určitě jsem ji tady nikde neviděla. Ale ty jidášky jsou krásné a dala bych si..:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na velikonoční jidáše fenykl velikonoční jidáše jidáše se skořicí jidáše s rozinkami recept na jidase jidáše jidase z praskoveho droždí jidáše velikonoční recept na velikonoční jidáše velikonoční jidáše se skorici velikonoční jidáše recept jidas s rozinkami velikonoční jidášky recept velikonoční jidáši se skořicí recept na velikonoční jidáše se skořicí jidase-zviřatka jidase zviratka recept na řezané cukroví klasické jidáše medové jidáše se skořicí

Suroviny: mouka polohrubá, mouka celozrnná, máslo, cukr moučkový, mléko, žloutek, sůl, droždí, kůra citronová, fenykl, vejce, máslo, rozinky, mandle, cukr vanilkový, skořice

TopRecepty.cz

Velikonoční jidáše řezané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DZ9Y