Velikonoční jidáše řezané

Suroviny

30 dkg polohrubé mouky
5 dkg celozrnné mouky s klíčkem
8 dkg másla
8 dkg práškového cukru
asi 2,5 dcl mléka
2 žloutky
špetka soli
3,5 dkg droždí
1 lžička citronové kůry
1/2 lžičky tlučeného fenyklu
asi 5 dkg másla na potření
10 dkg rozinek
5 dkg mandlí
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, cukru a droždí zadělat kvásek, přidat do ostatního a pořádně vymíchat těsto, nechat hodinku kynout.

  2. Rozdělit na dva díly, rozválet obdelníky asi 30x40cm potřít rozpuštěným máslem, posypat rozinkami, mandlovými lupínky a vanilkou se skořicí.

  3. Stočíme do roládek, ostrým nožem nakrájíme asi 1,5cm špalíky, na plechu necháme ještě vykynout, potřeme vejcem, pečeme do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Je to taková poloviční dávka na dva klasické plechy, recept "kuchařka" z roku 1949.

Komentáře k receptu Velikonoční jidáše řezané

  • mysulka mysulka

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Opravdu vypadjí krásně, +5:yes::-p

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl(autor receptu)

    Jana Remkova: Mouka je "Předměřická pšeničná jemná celozrnná plnohodnotná - celé zrno s klíčkem". Toť celý nazev na žlutém sáčku.
    Výrobky tolik nevyběhnou ale jsou trvanlivější (pokud se po nich nezapráší hned) a zdravější.:-)

    Odpovědět

  • Fokuska Fokuska

    Vypadají luxusně-příští rok vyzkouším!:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vůbec nevím, co je to za mouku, celozrnná s klíčkem a určitě jsem ji tady nikde neviděla. Ale ty jidášky jsou krásné a dala bych si..:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na velikonoční jidáše fenykl velikonoční jidáše jidáše se skořicí jidáše s rozinkami recept na jidase jidáše jidase z praskoveho droždí jidáše velikonoční recept na velikonoční jidáše velikonoční jidáše se skorici velikonoční jidáše recept jidas s rozinkami velikonoční jidášky recept velikonoční jidáši se skořicí recept na velikonoční jidáše se skořicí jidase-zviřatka jidase zviratka recept na řezané cukroví klasické jidáše medové jidáše se skořicí