Velikonoční jidáše řezané
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády, kterou naplníme máslem, rozinkami a mandlemi a ochutíme skořicí a vanilkou.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 14 811 kJ / 3 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,07 g |
Tuky | 158,83 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 654 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 435,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z "kuchařky " z roku 1949.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2013 17:02
31. 3. 2013 12:30
Opravdu vypadjí krásně, +5
31. 3. 2013 12:05
Jana Remkova: Mouka je "Předměřická pšeničná jemná celozrnná plnohodnotná - celé zrno s klíčkem". Toť celý nazev na žlutém sáčku.
Výrobky tolik nevyběhnou ale jsou trvanlivější (pokud se po nich nezapráší hned) a zdravější.
Výrobky tolik nevyběhnou ale jsou trvanlivější (pokud se po nich nezapráší hned) a zdravější.
31. 3. 2013 09:54
Vypadají luxusně-příští rok vyzkouším!
31. 3. 2013 00:55
Vůbec nevím, co je to za mouku, celozrnná s klíčkem a určitě jsem ji tady nikde neviděla. Ale ty jidášky jsou krásné a dala bych si..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 17 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 18 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 2 minutami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 8 minutami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 44 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 1 hodinou
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na velikonoční jidáše fenykl velikonoční jidáše jidáše se skořicí jidáše s rozinkami recept na jidase jidáše jidase z praskoveho droždí jidáše velikonoční recept na velikonoční jidáše velikonoční jidáše se skorici velikonoční jidáše recept jidas s rozinkami velikonoční jidášky recept velikonoční jidáši se skořicí recept na velikonoční jidáše se skořicí jidase-zviřatka jidase zviratka recept na řezané cukroví klasické jidáše medové jidáše se skořicí
Suroviny: mouka polohrubá, mouka celozrnná, máslo, cukr moučkový, mléko, žloutek, sůl, droždí, kůra citronová, fenykl, vejce, máslo, rozinky, mandle, cukr vanilkový, skořice
Velikonoční jidáše řezané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DZ9Y
5 názorů