Čokoládovo - kávové crème brûlée
Tento lahodný dezert tvoří čokoládová vrstva zalitá kávovo-vanilkovým krémem z mléka, cukru, žloutku, mouky a smetany. Dezert necháme dobře vychladnout. Před podáváním ho zasypeme cukrem a flambujeme, aby na povrchu vznikla křupavá krusta.
Suroviny pro 3 porce
2-4 porce, podle velikosti mističek
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 322 kJ / 1 511 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,91 g |
| Tuky | 92,83 g |
| Vláknina | 2,85 g |
| Cholesterol | 407 mg |
| Sodík | 193 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 145,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve rozpustíme v kastrůlku čokoládu ve smetaně. Promícháme a odstavíme.
Krok 2: Na krém rozpustíme v hrnku kávu ve 2 lžících vařící vody.
Krok 3: Mléko, 2 lžíce cukru a vanilkový extrakt přivedeme v kastrůlku k varu a odstavíme.
Krok 4: Žloutek a zbylý cukr pořádně vyšleháme.
Krok 5: Přilijeme kávu, prosejeme mouku, prošleháme a za stálého šlehání přiléváme pomalu horké mléko.
Krok 6: Nalijeme zpět do kastrůlku a dáváme pozor, aby se krém nesrazil, nebo nepřipálil.
Krok 7: Na mírném plameni za stálého míchání necháme krém zhoustnout. Trvá to tak 3 minuty. Odstavíme a ještě chvilku mícháme. Poté vmícháme vyšlehanou smetanu.
Krok 8: Vložíme do lednice a necháme vychladnout.
Krok 9: Na dno vhodných malých mističek rozdělíme nejprve čokoládu se smetanou a na ni navrstvíme krém.
Krok 10: Posypeme třtinovým cukrem a oflambujeme pistolí k tomu určenou.
Zveřejněno 28. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Moje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 8 minutami
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 19 minutami
Tvarohová štola
Ba30@ před 1 hodinou
Fazolky na smetaně
ivakom před 2 hodinami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 3 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 3 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 5 hodinami
Masová paštika
Nanina před 5 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 14 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
krem brulée,
krém brulée recept,
krém brile,
krem brille,
crembrile,
creme brullé,
krembrile,
crém brilé,
čokoládová pěna podle polreicha,
krembrille,
recept na krém brile,
crem brulle,
crem brille,
krém brullé,
creambrile,
čokoládové crembrile,
zákusek crembrile,
creme brille,
mističky na krém brilé,
crembrule
Suroviny:
smetana ke šlehání,
čokoláda mléčná,
cukr třtinový,
káva instantní,
mléko,
extrakt vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
mouka hladká,
smetana ke šlehání
Komentáře (44)