Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 444 kJ / 1 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,02 g |
Tuky | 1,42 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 298,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a po lžicích studenou kávu.
Krok 2: Kornoutkem s trubičkou stříkáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou různé tvary, např. preclíky nebo srdíčka.
Krok 3: Připravené plechy necháme na teplém místě 1-2 hodiny sušit.
Krok 4: Pečeme je ve velmi mírně vyhřáté troubě - skoro sušíme. Uchováme v chladu a suchu.
Zveřejněno 6. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9zD
Moje poznámka
Pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9zD
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 16 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 16 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 16 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 40 minutami
Václavkový guláš
Sahula před 42 minutami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 44 minutami
Guláš z václavek
Sahula před 45 minutami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 52 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 1 hodinou
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 1 hodinou
Klasické palačinky
Vendeliin před 3 hodinami
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 3 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
fossa před 5 hodinami
Tématické fráze:
pasiáns cukroví,
cukroví pasiáns,
karty pasiáns on line,
pasiáns pečivo,
pečivo pasians,
pasian cukroví recepty,
susenky pasians,
dort karty,
pasian cukroví,
cukroví pasián,
pasiáns.cz,
passians,
pasians sušenky,
pasians on line,
cukroví karty,
pasiáns-cukroví,
cukroví pasianky,
pasians-recept,
lze upéct cukroví bez tuku,
pasiánky recept
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
mouka hrubá,
káva černá,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (20)
Čert ví, jak to soudruzi dříve dělali, že měli PASIÁNS odskočený od základny a krááásně hlaďoučký a LESKLÝ
Edit:
Fčíl jsem si přečetl předešlý příspěvek...
Zdalipak už kolegyňka nasbírala dost bílků
Jo a přečti si komentář Oliny - preclík z 6.12.08, dala tam trochu jinou variantu receptu
2 bílky
140 g krystalového cukru
1/8 l černé kávy
100 g hladké mouky
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr zalijeme scezenou černou kávou a uvaříme hustý sirup, který ihned lijeme za stálého šlehání do sněhu. Sníh se sirupem ještě dobře prošleháme (nesmí téci). Ke sněhu přimícháme mouku a necháme těsto vychladnout. Chladným těstem naplníme plátěný pytlík s menší trubičkou a formujeme na vymazaný a moukou vysypaný plech různé tvary. Možná lepší než vymazávat, je dát pačící papír. Plech necháme asi 1 hodinu na teplém místě stát a potom pečivo pomalu usušíme v mírně vyhřáté troubě.