Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 444 kJ / 1 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,02 g |
Tuky | 1,42 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 298,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a po lžicích studenou kávu.
Krok 2: Kornoutkem s trubičkou stříkáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou různé tvary, např. preclíky nebo srdíčka.
Krok 3: Připravené plechy necháme na teplém místě 1-2 hodiny sušit.
Krok 4: Pečeme je ve velmi mírně vyhřáté troubě - skoro sušíme. Uchováme v chladu a suchu.
Zveřejněno 6. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9zD
Moje poznámka
Pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9zD
Nejnovější recepty
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 2 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 8 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 20 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno 8. 5. 2025 13:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
tara23 před 27 minutami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 1 hodinou
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 2 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 2 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 3 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 4 hodinami
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 6 hodinami
Domácí pletýnky
Zinzi před 6 hodinami
Tématické fráze:
pasiáns cukroví,
cukroví pasiáns,
karty pasiáns on line,
pasiáns pečivo,
pečivo pasians,
pasian cukroví recepty,
susenky pasians,
dort karty,
pasian cukroví,
cukroví pasián,
pasiáns.cz,
passians,
pasians sušenky,
pasians on line,
cukroví karty,
pasiáns-cukroví,
cukroví pasianky,
pasians-recept,
lze upéct cukroví bez tuku,
pasiánky recept
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
mouka hrubá,
káva černá,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (19)
Čert ví, jak to soudruzi dříve dělali, že měli PASIÁNS odskočený od základny a krááásně hlaďoučký a LESKLÝ
Edit:
Fčíl jsem si přečetl předešlý příspěvek...
Zdalipak už kolegyňka nasbírala dost bílků
Jo a přečti si komentář Oliny - preclík z 6.12.08, dala tam trochu jinou variantu receptu
2 bílky
140 g krystalového cukru
1/8 l černé kávy
100 g hladké mouky
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr zalijeme scezenou černou kávou a uvaříme hustý sirup, který ihned lijeme za stálého šlehání do sněhu. Sníh se sirupem ještě dobře prošleháme (nesmí téci). Ke sněhu přimícháme mouku a necháme těsto vychladnout. Chladným těstem naplníme plátěný pytlík s menší trubičkou a formujeme na vymazaný a moukou vysypaný plech různé tvary. Možná lepší než vymazávat, je dát pačící papír. Plech necháme asi 1 hodinu na teplém místě stát a potom pečivo pomalu usušíme v mírně vyhřáté troubě.