Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 444 kJ / 1 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,02 g |
Tuky | 1,42 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 298,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a po lžicích studenou kávu.
Krok 2: Kornoutkem s trubičkou stříkáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou různé tvary, např. preclíky nebo srdíčka.
Krok 3: Připravené plechy necháme na teplém místě 1-2 hodiny sušit.
Krok 4: Pečeme je ve velmi mírně vyhřáté troubě - skoro sušíme. Uchováme v chladu a suchu.
Zveřejněno 6. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9zD
Moje poznámka
Pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9zD
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 6 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 23 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 34 minutami
Okurkový salát
JakubM před 37 minutami
Nejlepší špenát
harovs před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 2 hodinami
Domácí lasagne
Veronika834 před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 2 hodinami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 3 hodinami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 4 hodinami
Tématické fráze:
pasiáns cukroví,
cukroví pasiáns,
karty pasiáns on line,
pasiáns pečivo,
pečivo pasians,
pasian cukroví recepty,
susenky pasians,
dort karty,
pasian cukroví,
cukroví pasián,
pasiáns.cz,
passians,
pasians sušenky,
pasians on line,
cukroví karty,
pasiáns-cukroví,
cukroví pasianky,
pasians-recept,
lze upéct cukroví bez tuku,
pasiánky recept
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
mouka hrubá,
káva černá,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (19)
Čert ví, jak to soudruzi dříve dělali, že měli PASIÁNS odskočený od základny a krááásně hlaďoučký a LESKLÝ
Edit:
Fčíl jsem si přečetl předešlý příspěvek...
Zdalipak už kolegyňka nasbírala dost bílků
Jo a přečti si komentář Oliny - preclík z 6.12.08, dala tam trochu jinou variantu receptu
2 bílky
140 g krystalového cukru
1/8 l černé kávy
100 g hladké mouky
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr zalijeme scezenou černou kávou a uvaříme hustý sirup, který ihned lijeme za stálého šlehání do sněhu. Sníh se sirupem ještě dobře prošleháme (nesmí téci). Ke sněhu přimícháme mouku a necháme těsto vychladnout. Chladným těstem naplníme plátěný pytlík s menší trubičkou a formujeme na vymazaný a moukou vysypaný plech různé tvary. Možná lepší než vymazávat, je dát pačící papír. Plech necháme asi 1 hodinu na teplém místě stát a potom pečivo pomalu usušíme v mírně vyhřáté troubě.