Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinková buchta

Jednoduchá na přípravu a přitom neodolatelná – pudinková buchta je sladký dezert, který potěší děti i dospělé. Jemné těsto v kombinaci s krémovou pudinkovou vrstvou vytváří moučník ideální ke kávě či čaji.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanet3

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 40 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 411 kJ /
5 595 kcal
Bílkoviny130,86 g
Tuky246,37 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 863 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,42 g
Sacharidy706,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Všechny ingredience na těsto smícháme, nalijeme na plech a urovnáme. Krok 3: Podle návodu na sáčku uvaříme pudink z mléka, cukru a 2 sáčků čokoládového pudinku. Ještě horký ho nalijeme ozdobně stylem cik-cak na těsto. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečme na 170 °C asi 45 minut. Krok 5: Upečenou buchtu (ještě horkou) potřeme na povrchu zakysanou smetanou a dozdobíme skořicovým cukrem. Krok 6: Dáme vychladit do ledničky.

TIP: Pudinkový prášek - možnosti využití

Zveřejněno 10. 9. 2010

Poznámka autorky aanet3

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ex0l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ex0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělám tak dlouho, ale pokud se ti to zdá málo, klidně vejce nebo 2 přidej, tím nic nepokazíš :-)

Dobrý večer,
moučník bude výborný, krásně vypadá už na fotečkách. O víkendu hned vyzkouším. Jen jsem se chtěla zeptat, není na klasický plech do trouby toho těsta ze dvou vajíček málo? Není to pak příliš tenké? Děkuji. Scarlet:-K

Tak jdu na ní držte palce:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Super recept, je výborná:)))

A jak dlouho a nakolik se pečče?

no nwm skusim to a uvidime :):-)

děkuji vám, hlavně že chutná ;-)

:-K:-K:-K Výborná buchtička.:-):-)

Už jsem ji dělal několikrát a vždycky se povedla.
Super recept, a když to máš natrénované tak to je za chvílu, je výborná. :-)

:-p namka..

Tématické fráze:
buchta s pudinkem, pudingova buchta, buchta z pudinku, recept na pudinkovou buchtu, buchty s pudinkem, bebe buchta s pudinkem, pudinková buchta s kysanou smetanou, buchty s pudinku recepty, buchta s mascarpone, buchta s mascarpone recepty, recept na buchtu s pudinkem, buchta s pudinkem recept, recept buchta s pudinkem, buchta z mascarpone, cikcak buchta, buchta s pudinkem bez vajec, buchty s pudinkem recepty, trojbarevna buchta s pudinkem, podinková buchta, buchta s pudinku

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, mléko, cukr, smetana zakysaná, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu