Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Mrkev se díky své chuti skvěle hodí i do sladkých jídel. Můžeme z ní připravit tyto jednoduché řezy, kterým mrkev dodává dobrou chuť i barvu. Na závěr je potřeme osvěžující polevou z citronové šťávy a cukru.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 869 kJ / 3 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,06 g |
Tuky | 100,72 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 601,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klasický plech vymažeme tukem a vysypeme kokosem nebo hrubou moukou. Troubu včas rozehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Najemno nastrouhanou mrkev, celá vejce a cukr zamícháme gumovou stěrkou, přidáme rozpuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a opět zamícháme. Rovnoměrně naneseme na připravený plech a pečeme 5 minut.
Krok 3: Po 5 minutách troubu ztlumíme na 170 °C a pečeme asi 15 minut. Podíváme se a zkusíme, jestli je hotovo, případně ještě 5 minut dopečeme (nesmí být moc, protože je buchta tenčí a při krájení by se lámala a drobila). Necháme vychladnout.
Krok 4: Cukr s vodou a citronovou šťávou třeme nejlépe gumovou stěrkou v misce (ne z plastu) nebo hlubokém talíři do zbělení bez přestání asi 5 minut.
Krok 5: Polevou potřeme vychladlou buchtu.
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2A5z
Moje poznámka
Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2A5z
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 7 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 11 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 11 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ZboSy před 15 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 41 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 48 minutami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 5 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 9 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 9 hodinami
Tématické fráze:
mrkvové řezy,
řezy afrika s mrkví,
mrkvový řez,
dobrý mrkvový řez,
jednoduché řezy,
rezy s mrkvi,
hrníčkové mrkvové řezy,
mrkvové řezy hrníčkové,
vynikající mrkvové řezy,
jablečno mrkvová buchta,
mrkvový buchta,
recept na mrkvové řezy,
hrníčkovy řezy s mrkví,
buchty s mrkvy,
žravé řezy,
mrkvová buchta s kokosem,
mrkvová buchta láďa hruška,
mrkvové řezy-hrnkové,
mrkvové recepty,
hrnkove mrkvove rezy
Suroviny:
mrkev,
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
máslo,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (10)
Takže idem vyskúšať, kopa tej červenej potvory a na mňa totiž ešte stále usmieva.
Ale prosím, pani Alenkabartova, držte palce, nech sa mi pokus podarí, pečenie nie je moja parketa.
Ale na druhej strane, mrkvy mám určite viac ako 30 dkg, takže môžem experimentovať donekonečna=raz sa mi to musí podariť a možno dostanem aj nobelovku.
Peknú nedeľu