Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 054 kJ / 5 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,67 g |
Tuky | 373,74 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 777 mg |
Sůl | 3,06 g |
Sacharidy | 519,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).
Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyžnete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.
Krok 4: Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Krém : Z mléka a zlatého klasu uvaříme hustý pudink. Do horkého nasypeme čokoládu rozlámanou na čtverečky, přidáme kousek másla (cca 50 g) a mícháme do úplného rozpuštění obojího. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Krok 6: Pak po kouskách ve šleháme zbylé máslo a podle chuti dosladíme. Důkladně našleháme.
Zveřejněno 2. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Frozen s jedlým papírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30kM
Moje poznámka
Dort Frozen s jedlým papírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30kM
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
el.mencl před 3 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 4 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 1 hodinou
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 12 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jedlý papír na dort ostrava,
jedlí papír na dort,
jedly papir ostrava,
jedli papir na dorty,
jedlý papír na dort pat a mat,
frozendort,
čokoládový dort s jedlým papírem,
jedle papiry na dort ostrava,
dort s jedlým papírem recept,
dort s jedlým papírem,
dort panenka frozen,
dort frouzen,
čokoládový dort s jedlým papírem recepty,
forozen dorty,
jedlý papír pat a mat,
jedlí papír frozfn,
jedly papir na cokoladovy dort,
dorty s jedlym papirem,
dorty-frozen,
dort frosen
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
sůl,
krém,
zlatý klas,
mléko,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
smartflex velvet,
papír jedlý,
decor gel
Komentáře (2)