Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 1 názor

Suroviny

1 kg vepřové panenky
steakové koření
sůl
pepř
Pepřová omáčka :
zelený naložený pepř
černý pepř mletý
vývar
smetana na vaření
sůl
máslo
Dále potřebujeme:
zelený chřest
sůl
brambory v úpravě dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme, potřeme olejem, kořením a osolíme. Dáme péct do trouby na cca 170 °C přikryté a po cca 20 min pečeme ještě odkryté přibližně 10 minut . Podle velikosti panenky.
    Upečenou panenku necháme odpočinout. Připravíme si pepřovou omáčku. V kastrůlku rozpustíme asi 2 lžíce másla, přidáme zelený a černý pepř, zalijeme vývarem a povaříme. Poté přidáme smetanu popř. sůl . Dále si očistíme chřest, seřízneme dřevnaté části a dáme ho vařit do osolené vody přibližně 5-8 minut.
    Připravíme si přílohu dle vlastní chuti např. bramborové dukátky, nebo steakové hranolky atd .

Komentáře k receptu Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou