Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Chřest je výborná jarní zelenina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v lákavé kombinaci s plátky pečené panenky, smetanovou pepřovou omáčkou a bramborovými dukátky nebo steakovými hranolky.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 247 kJ /
1 254 kcal
Bílkoviny228,00 g
Tuky38,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 460 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozpálíme na 170 °C. Krok 2: Panenku očistíme, potřeme olejem, kořením a osolíme. Panenku pečeme po dobu 20 minut přikrytou, poté odkryjeme a pečeme ještě 10 minut. Dobu pečení přizpůsobíme velikosti panenky. Po upečení ji necháme odpočinout. Krok 3: Připravíme pepřovou omáčku. V kastrůlku rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme zelený a černý pepř, zalijeme vývarem a povaříme. Krok 4: Poté přidáme smetanu a dle chuti sůl. Krok 5: Chřest očistíme, seřízneme dřevnaté části a vaříme v osolené vodě přibližně 5-10 minut. Krok 6: Jako přílohu použijeme např. bramborové dukátky, nebo steakové hranolky.

Zveřejněno 3. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OmPN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OmPN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

To vypadá velice lákavě <3 :yes:

Suroviny:
panenka vepřová, koření steakové, sůl, pepř, pepř, pepř černý, vývar masový, smetana na vaření, sůl, máslo, chřest zelený, sůl

Přidat fotografie receptu