Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutellové rohlíčky s oříšky

Nutellové rohlíčky s oříšky jsou neodolatelným dezertem, který potěší všechny milovníky sladkého. Tato lahodná kombinace jemného těsta, čokoládového krému, doplněného křupavými ořechy, nabízí dokonalou kombinaci chutí.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alenaaa alenaaa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 1 hodina odpočinutí těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 1 hodina odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku a cukr moučka prosejeme. Přidáme kakao a na menší kousky nakrájené máslo. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu alespoň 1 hodinu odpočinout. Krok 2: Těsto vyválíme na sílu cca 3 mm a vykrajujeme rohlíčky. Krok 3: Máslo vyšleháme do pěny, přidáme mírně rozehřátou Nutellu a dobře vyšleháme do hladkého krému. Tímto krémem stříkáme na rohlíčky vlnovku, do které zapícháme 3 lískové oříšky. Krok 4: Dáme na chvíli do mrazáku, až krém ztuhne, pak políváme čokoládovou polevou.

Zveřejněno 12. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpqr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpqr

Komentáře (3)

Dělám téměř stejně, jen ve tvaru věnečků. Protože spotřeba oříšků je velká, dávám jen půlky.

prosim do zakladniho testa se nedavaji vajicka?

skvělý..toto cukrový dělávala vždymoje teta a mě strašně chutnalo. Konečně vím, jak na to!

Tématické fráze:
tmavé rohlíčky, nutellové cukroví, nutella cukroví, nutela 5 kg, oříškové rohlíčky, linecké těsto oříškové, vánoční cukroví s nutellou, cukroví nutella, oříškové linecké, linecke oříškove, linecké rohlíčky, oříškové linecké těsto, tmavé linecké cukroví, nutela 5kg, linecké cukroví tmavé, oříškové cukroví, vánoční cukroví z nutelly, tmavé cukroví, linecké s nutelou a oříšky, linecke s orisky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, kakao, nutella, ořechy lískové, máslo, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu