Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakonéza a Šmatarka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MishkaVkuchyni MishkaVkuchyni

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 237 kJ /
535 kcal
Bílkoviny9,66 g
Tuky50,93 g
Vláknina2,04 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 346 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy8,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šmakouna si rozmělníme vidličkou a spolu s olejem vložíme do odměrného válce (pokud máte tyčový mixér bez něj, tak do vyšší sklenice). Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Krok 2: Tyč spustíme až na dno, zapneme a pomalu táhneme nahoru. Několikrát ještě projedeme, abychom získali hladkou lesklou konzistenci. Krok 3: Poté už jen vmícháme hořčici a postupně přidáváme mléko. Krok 4: Osolíme, opepříme. Kdo má rád kyselejší, může přidat pár kapek citrónové šťávy. Můžete zkusit i variantu pouze s olivovým olejem, do bramborového salátu se pro výraznou chuť nehodí, ale je dobrá k pečeným bramborám nebo třeba k rybě. Krok 5: Šmatarku uděláme naprosto jednoduše. Vezmeme si hotovou Šmakonézu a promícháme s velmi jemně pokrájenou šalotkou, okurky strouháme najemno a dle chuti přidáme limetkovou šťávu. Eventuálně můžeme ještě dosolit a dopepřit, ale není to nutné.

Zveřejněno 25. 2. 2015

Poznámka autorky MishkaVkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakonéza a Šmatarka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yN3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakonéza a Šmatarka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9yN3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zizala:Uz chybi jen joguneza a jotarka, vid;-)?
Ale jinak dobry napad, zajimala by mne chut.Smakouna jsem kdysi do smesi pouzivala casto, ale nejak se mi zprotivil.Coz je ovsem muj problem.

maiva: :yes: Máš pravdu. Čeština je sice ohebný jazyk, ale tohle už je spíš lámání přes koleno :-S

:-Otohle jsou názvy:-S

Tématické fráze:
smakoneza

Suroviny:
šmakoun přírodní aroma, olej řepkový, olej olivový, hořčice dijonská, mléko, sůl, pepř, okurky sterilované, cibule šalotka, šťáva limetková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu