Domácí kečup od Mishky

MishkaVkuchyni Kuchařka: MishkaVkuchyni

Studená kuchyně 1 názor

Suroviny

200g rajčatového protlaku
1/4 šálku vody
1 malá červená cibulka
4 lžíce citrónové šťávy
3-4 lžíce medu nebo třtinového cukru muscovado
1 lžička soli
1/2 lžičky mleté hořčice
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky sušeného česneku
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku jemně pokrájíme a orestujeme do zlatova.

  2. Dáme do misky spolu se všemi ostatními přísadami a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladka.

  3. Dáme do vyvařené osušené sklenice a dobře uzavřeme. Ve vzduchotěsné sklenici vydrží v lednici zhruba měsíc.

Poznámka

https://www.facebook.com/mishkavkuchyni

Kečup je stále jedno z nejpopulárnějších koření u dětí. Mé dcerky nejsou výjimkou, proto jsem se chtěla naučit, jak si udělat kečup doma sama. Přestože domácí kečup nijak výrazně peníze neušetří, pro mě je důležité složení a dokonalá chuť. Na trhu najdeme velké množství výrobců. Většina má přidané velké množství rafinovaného cukru a éček. Najdou se i lepší varianty, ale nenechte se zmást výrobci, kteří tvrdí, že jejich kečup je přírodní. Smutnou pravdou je, že většina firem se snaží šetřit, mít nízké ceny a vysoké zisky. I když se tváří, že jsou kvalitní a bez rafinovaného cukru, kolikrát ho nahradí jinou ale stejně nezdravou složkou, kterou běžní spotřebitelé nevnímají jako nevhodnou. Ale to jsem kousek odbočila.

Mezi několika ošklivými kečupy jsme konečně našli organický kvalitní kečup, který jsme si zamilovali. Ale ta cena nebyla zrovna nejpříjemnější pro korunky v peněžence. Podívala jsem se na ingredience a všimla si, jak je to prosté. Rajčata, trochu octa, trochu cukru, voda, sůl a koření. Na internetu jsem našla spousty a spousty receptů, ale většina byla vařených, zdlouhavých a složením mi taky nepřišly kdovíjak úchvatné. Nakonec jsem prozatím zakotvila u rychlého receptu z rajčatového protlaku. Z rajčatového protlaku? To má být kvalitní a úžasné? Ano! Velmi důležitou roli ovšem hraje kvalita protlaku. Určitě nedoporučuji kupovat ty nejlevnější, které jsou řídké, chuťově slabé a celkově nic moc. Kvalitní protlak musí být hustý, tmavě červený, voňavý a chuťově velmi silný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí kečup od Mishky

Tématické fráze: domácí kečup pro děti rychlý domácí kečup výroba domácího kečupu s medem výroba domácího kečupu kečup pro děti suseny kecup recept na domaci kečup pro děti domácí kečup výroba domácího protlaku kečup pro děti recept recept na domácí kečup jak si udělat domaci kecup uzasny domaci kecup jak si udelat kečup recept na kečup pro deti recept kečup pro děti rychly kecup domaci domaci vyroba kecupu výroba domácího rajčatového protlaku domaci rychly kecup