Řezy den a noc
Nadýchané a krásně vláčné řezy den a noc mají svůj název díky světlému a tmavému těstu, mezi kterým najdeme slaďoučká jablíčka vonící po vanilce a skořici. Šťavnaté řezy potěší vaši nedělní návštěvu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 654 kJ / 5 892 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,50 g |
| Tuky | 246,28 g |
| Vláknina | 46,65 g |
| Cholesterol | 1,34 g |
| Sodík | 971 mg |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 793,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem (nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou). Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C.
Krok 2: Nejprve připravíme tmavé těsto. Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a vyhloubíme důlek.
Krok 3: Dokola rozmístíme na kousky nakrájené máslo, do důlku rozklepneme vejce a přidáme vodu. Zpracujeme hladké těsto, které rozválíme a přeneseme na připravený plech.
Krok 4: Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a rozprostřeme na těsto na plechu. Posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí.
Krok 5: Připravíme světlé těsto. Žloutky oddělíme od bílků. V jedné misce ušleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli.
Krok 6: V druhé misce ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme olej (přiléváme tenkým pramínkem) a vodu.
Krok 7: Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh.
Krok 8: Těsto opatrně rozetřeme na jablka. Plech vložíme do trouby a pečeme na 190 °C zhruba 20 minut do zrůžovění.
Krok 9: Vychladlé řezy lehce posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy den a noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58P8
Moje poznámka
Řezy den a noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58P8
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Tématické fráze:
řezy den a noc,
rezy noc a den,
buchta den a noc,
koláč den a noc,
den a noc recept,
buchta noc a den,
recept den a noc,
moučník den a noc,
den a noc,
koláč noc a den,
recept dne,
řez den a noc,
moučník noc a den,
noc a den recept,
den a noc kolac,
ořechové řezy den a noc,
recept na den a noc,
recept noc a den,
den a noc řezy,
den a noc buchta
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
máslo,
vejce,
voda,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
jablko,
cukr vanilkový,
skořice
Komentáře (6)