Skořicový věnec z loupáčkového těsta
Máte rádi loupáčky? Pokud ano, máme pro vás inspiraci na jeho vylepšení. Vykynuté loupáčkové těsto je rozváleno na plát a potřeno máslovou náplní se skořicí. Po zarolování a smotání vznikne věnec, který potěší nejen na oko, ale i na zub.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 199 kJ / 4 589 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 88,30 g | 
| Tuky | 198,30 g | 
| Vláknina | 27,90 g | 
| Cholesterol | 957 mg | 
| Sodík | 3,35 g | 
| Sůl | 8,22 g | 
| Sacharidy | 568,13 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ohřejeme mléko s vodou a trochou cukru, přidáme rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek.
	Krok 2: Mezitím v míse smícháme mouku, zbytek cukru, sůl, žloutky, citronovou kůru, rum a rozpuštěné máslo.
	Krok 3: Vzešlý kvásek nalijeme do mísy, vypracujeme těsto, které necháme minimálně 45 minut kynout na teplém místě, během této doby můžeme těsto 1-2x promíchat, abychom do těsta dostali ještě více vzduchu. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník silný asi 4 mm.
	Krok 4: V rendlíčku povolíme máslo, zamícháme do něj moučkový cukr, vanilkový cukr, skořici a tím pomažeme rozválený plát těsta.
	Krok 5: Těsto stočíme do rolády, ostrým nožem roládu podélně rozřízneme, ale nedokrojíme do konce. Vzniklé dva pruhy omotáme kolem sebe do copu, stočíme do věnce a spojíme přitlačením obou konců k sobě.
	Krok 6: Věnec necháme minimálně 30 minut kynout a až pak vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 45 minut.
	Krok 7: Po vytažení z trouby pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.
Zveřejněno 25. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Skořicový věnec z loupáčkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r4R
Moje poznámka
					
				
Skořicový věnec z loupáčkového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5r4R
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 5 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							skořicový věnec ládi hrušky, 
						
						
							skořicový věnec od ládi hrušky, 
						
						
							skořicový cop, 
						
						
							kringel ládi hrušky, 
						
						
							kynutý skořicový věnec, 
						
						
							skořicový pletenec láďa hruška, 
						
						
							skořicový věnec láda hruška, 
						
						
							recepty ládi hrušky skoricovy venec, 
						
						
							lada hruška skořicový věnec, 
						
						
							recepty ládi hrušky skořicový pletenec, 
						
						
							skořicový cop ládi hrušky, 
						
						
							skořicivý věnec, 
						
						
							láda hruška skořicový pletenec, 
						
						
							skořicový věnec hruška, 
						
						
							skořicový pletenec od ládi hrušky, 
						
						
							tncz nova levné recepty ládi hrušky skořicový pletenec, 
						
						
							skořicový pletenec ládi hrušky, 
						
						
							kynutý skořicový cop, 
						
						
							skiricovy věnec, 
						
						
							recept:skořicový věnec
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							voda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							kvasnice, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							rum, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (32)
Doporučujem, kto hľadá spoľahlivý recept na kysnutý múčnik, má ho pred sebou.
Vyskúšam, vždy ak prídu prdelky, musím niečo piecť. Kysnuté koláče milujú.
Až vyzkoušíš, tak dej vědět