Rychlá kakaová buchta z remosky
Rychlou kakaovou buchtu z remosky ocení nejen chalupáři. Příprava je snadná a chuť vláčného kakaového korpusu s rybízovou marmeládou a strouhaným kokosem je perfektním zakončením oběda, spolu se šálkem kávy.
Suroviny pro 6 porcí
remoska o průměru 22 cm
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 665 kJ / 2 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,28 g |
Tuky | 89,74 g |
Vláknina | 10,43 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 221 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 331,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké ingredience smícháme dohromady a prosejeme je přes síto nebo vhodný kovový cedník. Není to ale nezbytně nutné.
Krok 2: Pak přidáme vejce, mléko, olej a vše metličkou nebo vařečkou smícháme dohromady. Nešleháme a nemícháme dlouho, pouze do doby, kdy se nám vše spojí.
Krok 3: Z pečicího papíru ustřihneme kolo větší, než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře), poté papír rozložíme na dno a stěny pečicí mísy remosky. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka (zhruba do poloviny mísy). Nalijeme směs.
Krok 4: Remosku zapneme a pečeme zhruba 23 - 25 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct jinak.
Krok 5: Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a ještě teplou opatrně potřeme na povrchu marmeládou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 4. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá kakaová buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2ZD
Moje poznámka
Rychlá kakaová buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N2ZD
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 28 minutami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 1 hodinou
Belgické vafle
ne.honzula12 před 3 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 4 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 4 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 6 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 7 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 9 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 9 hodinami
Tématické fráze:
buchta z remosky,
buchta do remosky,
buchta v remosce,
kakaová buchta,
rychlá buchta,
remoska recepty,
hrníčková kakaová buchta,
rychlá buchta s marmeládou,
buchty z remosky,
kakaová buchta bez vajec,
hrníčková buchta do remosky,
moučníky z remosky,
recepty z remosky,
bábovka v remosce,
hrníčková buchta s kakaem,
hrníčková buchta v remosce,
kakaova buchta v remosce,
rychlá buchta v v remosce,
remoska buchta,
buchty v remosce
Suroviny:
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
olej,
marmeláda rybízová,
kokos strouhaný
Komentáře (22)
Ale Maruska uz odpovedela za mne.
Kdysi jsem měl všechny velikosti remosek, tu střední dokonce 2x (mezi dvěma víky jsem zkoušel péci i pizzu - no, ni moc). Mančaft si je časem "půjčil" a už mám jen jednu střední (ve zdraví se dožila věku už téměř důchodového) a k ní 4 misky (buchty peču jak na běžícím pásu
Jsem spokojena, i kdyz ted ji mam na chalupe
chocolate: Luci, musela jsem juknout na Bravosku, ona peče spodem a dá se nějak otočit a prý peče pak shora. Přiznám se, že nevím, jak se používá, konkrétně jaký je ohřev při pečení moučníků? A peče dobře?
Ale ešte vás poprosím o radu, ako na "remoskové" pečenie lístkového cesta.
Vďaka.
Ďakujem