Caffé řezy
Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně vypadají. Kakaový korpus, karamelový pudinkový krém a navrch zakysaná smetana - to jsou výborné caffé řezy. Chcete se před návštěvou blýsknout luxusním dezertem? Zkuste je.
Suroviny pro 1 dávka
Plech o rozměrech 32x22 cm
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 754 kJ / 3 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,33 g |
Tuky | 194,59 g |
Vláknina | 11,50 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 633 mg |
Sůl | 1,39 g |
Sacharidy | 368,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 160 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem a v průběhu šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Krok 4: Do vyšlehaných žloutků s cukrem opatrně po částech vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a kávou. Krok 5: Nakonec lehce vmícháme sníh a těsto rozetřeme na připravený plech. Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme orientačně 20 minut na 160 °C.
Po upečení necháme piškot vychladnout. Krok 7: Na krém nejdříve uvaříme hustý pudink. Zhruba polovinu mléka vlijeme do rendlíku a dáme zahřívat. Ve zbytku mléka pečlivě rozmícháme pudink, instantní kávu a za stálého intenzivního míchání vlijeme do teplého mléka a přivedeme k varu. Necháme 1 minutu povařit a odstavíme. Rendlík ihned důkladně překryjeme fólií a pudink necháme vychladit. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň. Krok 8: Vychladlý pudink prošleháme s cukrem a po částech zašleháváme máslo o stejné teplotě jako pudink.
Krém rozetřeme na piškot. Krok 9: Zakysanou smetanu osladíme cukrem podle chuti a promícháme.
Rozetřeme ji na krém a povrch poprášíme kakaem. Krok 10: Hotový moučník necháme vychladit v lednici.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 160 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem a v průběhu šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Krok 4: Do vyšlehaných žloutků s cukrem opatrně po částech vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a kávou. Krok 5: Nakonec lehce vmícháme sníh a těsto rozetřeme na připravený plech. Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme orientačně 20 minut na 160 °C.
Po upečení necháme piškot vychladnout. Krok 7: Na krém nejdříve uvaříme hustý pudink. Zhruba polovinu mléka vlijeme do rendlíku a dáme zahřívat. Ve zbytku mléka pečlivě rozmícháme pudink, instantní kávu a za stálého intenzivního míchání vlijeme do teplého mléka a přivedeme k varu. Necháme 1 minutu povařit a odstavíme. Rendlík ihned důkladně překryjeme fólií a pudink necháme vychladit. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň. Krok 8: Vychladlý pudink prošleháme s cukrem a po částech zašleháváme máslo o stejné teplotě jako pudink.
Krém rozetřeme na piškot. Krok 9: Zakysanou smetanu osladíme cukrem podle chuti a promícháme.
Rozetřeme ji na krém a povrch poprášíme kakaem. Krok 10: Hotový moučník necháme vychladit v lednici.
Zveřejněno 22. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Caffé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2nW
Moje poznámka
Caffé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E2nW
Nejnovější recepty
Masové kuličky se sušenými rajčaty a olivami
Přidáno před 50 minutami
Svěží salát s olivami
Přidáno před 2 hodinami
Pstruh s cuketovo-ořechovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 8 hodinami
Bublanina s cuketou a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kroupová fazolačka s uzeným
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové plátky na másle a žampionech
fazzy75 před 3 hodinami
Těstoviny se špenátem
Palenka před 4 hodinami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 4 hodinami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
ceslo před 5 hodinami
Ovocné kůže
Lahvacek před 9 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 17 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 21 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 23 hodinami
Tématické fráze:
řezy recepty,
cafe rezy,
recepty rezy,
top řezy,
recept na řezy,
www facebook,
řezy caffé latte,
recepty na rezy,
kaffe rezy,
rezy kaffe,
řez caffé latté,
řezy caffé latte,
recepty,
caffe rez,
cafe rez recept,
řezy kaffé laté,
caffe,
caffe-rezy,
rezy,
řezy latte
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
kakao,
káva mletá,
tuk,
mouka hrubá,
mléko,
pudink karamelový,
káva instantní,
máslo,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
kakao
Komentáře (88)
Lubomíra Klenková:zabranska.vera7@seznam.cz
a dva karamelové pudingy sa uvaria,Dakujem za odpoved a určite vyskúšam.
omluvila a já žádám adminky, aby foto smazaly, nic víc, nic míň.
I když bych si tu ráda přečetla i vyjádření autorky receptu
ivulinka: