Panna Cotta s jahodovou omáčkou
Dezert, jehož příprava je sice velice snadná, ale i přesto vás nadchne jeho jemná chuť. Řeč je o panna cottě, ze svařené smetany a želatiny, kterou perfektně doplní omáčka z čerstvých jahod.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 138 kJ / 1 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,45 g |
Tuky | 76,50 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 253 mg |
Sodík | 98 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 114,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, mléko a přisypeme cukr. Zahřejeme pod varu.
Krok 2: Přimícháme želatinový ztužovač a za stálého míchání metlou provaříme, stačí tak 2-3 minuty.
Krok 3: Směs nalijeme do formy (pokud není forma stačí hrníček a naplníme ho jen asi do čtvrtiny, aby dezert nebyl moc velký) a necháme 5 - 6 hodin ztuhnout v lednici.
Krok 4: Před podáváním připravíme jahodovou omáčku. Jednu jahodu necháme na ozdobu a zbytek rozmixujeme.
Krok 5: Dezert vyklopíme z formiček na dezertní talířky, přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou jahodou a můžeme podávat.
Zveřejněno 25. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna Cotta s jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXEY
Moje poznámka
Panna Cotta s jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXEY
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 6 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 23 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 31 minutami
Okurkový salát
JakubM před 34 minutami
Nejlepší špenát
harovs před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 2 hodinami
Domácí lasagne
Veronika834 před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 2 hodinami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 3 hodinami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na panacotu,
nejlepší recept na panacotu,
jahodova panacota,
panacota s jahodami,
jahodova panna cotta,
formičky na panacotu,
panna cotta s jahodovou omačkou,
recept na panakotu,
jahodová omáčka na panacotu,
jahodova panacotta,
jahodová panna cota,
omáčka na panacotu,
jahodová pannacota,
směs na na panacotu,
panacotta z mascarpone,
panna cotta jahodová,
panna cotta jahodová,
recepty na panacotu,
recept na pana cotu,
recept na pannacotu
Suroviny:
smetana ke šlehání,
mléko,
cukr krupice,
ztužovač želatinový,
jahody
Komentáře (7)
Do hrnce dáme smetanu, mléko a ihned přidáme cukr. Přimícháme želatinový ztužovač a vyšleháme metličkou.
Má se ta smetana s mlékem přivést k varu? :) Děkuji za odpověď
Dávám ti 1. vítací bodík