Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 626 kJ / 5 647 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,42 g |
Tuky | 275,27 g |
Vláknina | 40,70 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 664,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a prášku do pečiva si vypracujeme těsto.
Krok 2: Překrojíme na polovinu a jednu polovinu si dáme na chvíli do mrazáku, aby se s ním lépe pracovalo.
Krok 3: Druhou polovinu si rozválíme a dáme na dno pekáče 22,5 x 35,5 cm. Na to rozmažeme náplň. Pak si vytáhneme druhou polovinu těsta z mrazáku a mezi dvěma fóliemi jej rozválíme do tvaru obdélníku a pomocí válečku přeneseme na náplň. Kraje ještě upravíme a pečeme v rozehřáté troubě dorůžova.
Krok 4: Po upečení a vychladnutí moučníku jej polejeme čokoládovou polevou a cik cak pokapeme citronovou polevou.
Zveřejněno 12. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
Moje poznámka
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 1 hodinou
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 9 minutami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 27 minutami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 38 minutami
Květákové karbanátky
Valis před 1 hodinou
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 1 hodinou
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 1 hodinou
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 1 hodinou
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 4 hodinami
Tématické fráze:
figaro řezy,
rezy figaro,
moučník z hery,
moucniky z hery,
čokoláda na vaření figaro,
dezert figaro,
buchta figaro,
moučníky z hery recept a foto,
moučník mesice,
čokoláda figaro,
figaro rezy recept,
moucnik ze 4 bilku,
figaro.cz,
moučnik raz dva,
fifaro řezy,
jablečný dezert figaro,
figaro buchta s tvarohem,
kakao figaro,
dezert figaro recept,
figaro buchta
Suroviny:
mouka hrubá,
tuk hera,
žloutek,
voda,
cukr vanilkový,
rum,
prášek do pečiva,
poleva čokoládová,
cukr moučkový,
mléko,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kakao,
jablko,
ořechy mleté,
bílek
Komentáře (25)