Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 105 kJ / 2 893 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,45 g |
| Tuky | 282,60 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 330 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 13,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěného kapra bez hlavy odspodu rozkrojíme co nejvíce, aby byl co největší prostor k naplnění. Posolíme ho a potřeme zevnitř hořčicí a posypeme grilovacím kořením a oreganem.
Krok 2: Poté začneme plnit vrstvy anglické slaniny, papriky, cibule a sýra dokud nebude kapr (nacpaný) jak nejvíce to půjde. Když je naplněný, sešijeme jehlou a nití.
Krok 3: Na povrchu ho posypeme grilovacím kořením. Podlijeme ho vodou a pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Zveřejněno 21. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadívaný kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LZEw
Moje poznámka
Nadívaný kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LZEw
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 18 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 20 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Tématické fráze:
nadívaný kapr,
kapr s oreganem,
nadívaný kapr troubě,
kapřík recept,
recept na rybu kapřík
Suroviny:
kapr,
slanina anglická,
sýr uzený,
hořčice,
paprika čerstvá červená,
cibule,
koření grilovací,
koření oregáno,
sůl
Komentáře (6)
Jinak děkuji za hodnocení.Tento recept máme moc rádi, po prvním vyzkoušení jsme byli s přítelem velmi překvapeni jakou má znamenintou chuť.
Jenny,myslím,že šťáva se udělá,jelikož je psáno,že kapra podlejeme.
dala bych kolem něj i zeleninu,ale to je jen moje vtípení...jinak bodík a ukládám...+2