Tomanovic kapřík

Ryby Doba přípravy: cca 20 min + 24 hodin uležení 21 názorů

Ryby Doba přípravy: cca 20 min + 24 hodin uležení 21 názorů

Suroviny Individuální

1,20 kapra nakrájeného na porce
1/2 větší mrkve
1/4 většího celeru
1/2 větší petržele
bobkový list
nové koření
1/2 l vody
několik stroužků česneku
citrón
Na obalení:
hladká mouka
sladká paprika
drcený kmín
rybí koření
vajíčka podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme.

  2. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a pokapeme citronem a necháme je takto uležet asi 1 hodinu. Pak je zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet.

  3. Pak dílky kapra opláchneme, osušíme, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme je v mouce smíchané se sladkou paprikou, drceným kmínem a rybím kořením, ve vajíčku a strouhance. Smažíme dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se, že nemám fotopostup. Takovýto kapřík byl včera na stole mé dcery-(proto ten název). Mizel rychlostí blesku:-)). Recept dostala přímo od rybáře i s kapříkem.

Komentáře k receptu Tomanovic kapřík

  • rebeka::-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova: ale vůbec mě nenapadá po kom že to podědila:-O:-8:-D:-D:-D:-D nehaž po mě tou bačkorou:-! auuu:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka: no, nejí, Pavla vaří moc dobře, asi to podědila!:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    u Tomanů si nejí špatně:-8:-D:-D taky bych se nechala pozvat:-p:-p;-):yes::-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Díky;-), vyřídím "Pejli", že se vám kapřík v této úpravě líbí:-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)ryby mám moc ráda:-*kapřík v mrazáku tak alespoň vím jak ho připravit:yes::yes:+7

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    varilamyskakasicku: škoda:-D:-))

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Kapřík je fajný:yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    jarka skrobakova: zkus, já jsem si ho dala na Vánoce, ale to byla bašta,chuťově úžasné, jen jsem ho měla nějak málo:-( ale jak ho uvidím, zase ji koupím, to je něco úplně jiného:-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Tak to si ukládám velebnosti:-! tatik se letos rozkapřil, chodí lovit jak vo zlatou šupinu a takhle jsme si ještě doma nazakapřili . to se mě líbí, o víkend pomaže nahodit:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    varilamyskakasicku: no já ho měla vždycky zmraženého a kdysi jsem se ho přejedla a od té doby ho nemůžu. Ale chlazeného jsem neměla tak až na něho natrefím tak ho zkusím. Děkuji Ti Myšičko:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    jarka skrobakova: Jaruško,já jsem pangase měla chlazeného z Intersparu na Vánoce a jednou od syna z Makra a musím Ti říci, že jsem byla nadšená, to byla ryba, to se nedá popsat, ta psala...ale ten hluboce zamražený je opak,ale někdy ten chlazený vyzkoušej:-K:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    No Jani, tohle by mi chutnalo moc. Já miluju všechny ryby kromě pangase. Je to zajímavá úprava kapříka:-! Ukládám a vyzkouším až budu mít kapra:-)) + bodík:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku: Ty brďo, z ruky!!:-O V Orlové, na Masarykově třídě!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kapr obalený v mouce s paprikou a drceným kmínem kapříků pomazánka jak připravit kapříka vajíčková pomazánka rece