Kapr- Kapřík
O tom, že kapra nemusíme jen smažit jako řízek a přesto si můžeme pochutnat, vás přesvědčí tento recept. Okořeněné kousky kapra osmažíme na másle, přidáme zeleninu, žampiony, lehce zahustíme a můžeme podávat, nejlépe s bramborami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 254 kJ / 61 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,92 g |
| Tuky | 0,30 g |
| Vláknina | 3,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 11,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra očistíme, zbavíme šupin, naporcujeme, omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce posypeme solí a kořením (jestliže není toto, stačí jakékoliv zelené koření na ryby) a necháme odležet asi 30 minut.
Krok 2: Mezitím očistíme zeleninu: rajčata zbavíme většiny semínek a nakrájíme na kostky, pórek na proužky, žampiony na čtvrtky nebo hrubší plátky, česnek na plátky a zelenou cibulku na kolečka.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo (nepřepálíme), vložíme porce kapra a ze všech stran opečeme. Pak podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a necháme pár minut dusit. Poté porce ryby obrátíme a už bez pokličky ještě chvíli dusíme (hotové jsou, když maso začíná samo odpadat od kosti).
Krok 4: Necháme všechnu tekutinu odpařit, přidáme česnek, rajčata, pórek, zelenou cibulku a nakonec žampiony promíchané s troškou mouky, orestujeme a znovu lehce podlijeme. Necháme pomalu projít varem a dle potřeby dosolíme. Jako přílohu použijeme brambory.
Zveřejněno 11. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr- Kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnOz
Moje poznámka
Kapr- Kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnOz
Nejnovější recepty
Výpečky se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 8 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 9 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 3 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 3 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 3 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 3 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 3 hodinami
Utopenci
magdalenka před 3 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 4 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 4 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Ellisska před 4 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
BinaSa před 4 hodinami
Tématické fráze:
kapr na přírodní způsob,
kapr přírodně,
kapr,
kapr recept,
kapr recepty,
recept na kapra,
kapr na přírodně,
prirodni kapr,
recept kapr přírodně,
top recepty kapr,
recept kapr,
smažený kapr přírodně,
kapr jinak,
recepty kapr přírodní,
obrázek kapra,
obrázky kaprů,
recepty z kapra,
kapr na přirodno,
jak upravit kapra,
recepty na kapra
Suroviny:
kapr,
koření kapřík,
sůl,
máslo,
česnek,
rajče,
cibulka jarní,
mouka hladká
Komentáře (15)
Bibinko
Janka
JanoR.
Pipre
Jé a děkuji za tolik komentářů a bodíků