Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskový koláč

Tento koláč připravíte bez vážení, bez robotu i bez zbytečného stresu. Suroviny na těsto odměříte běžným hrníčkem, přidáte ovoce dle sezóny a navrch sladkou drobenku. Osvědčený recept, když není času nazbyt.

Hodnocení receptu je 4,6 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pupik paja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 632 kJ /
3 497 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky67,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 429 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy638,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto smísíme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 2: Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Krok 3: Pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě na 180 °C.

TIP: Čím nahradit vejce při pečení

Zveřejněno 1. 2. 2009

Poznámka autorky pupik paja

Hrnek o objemu 250 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD5z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD5z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající koláč :-). Pekla jsem se švestkami a k nim jsem lžičku dávala hrudky měkkého tvarohu cikcak. Bojím se, ze do večeře nezbyde :-). Ukládám a posílám bod:yes:

Znám a mám ráda rychlé koláče,když není moc času.Nasypat,smíchat,nalít,poklást ovocem a šup do trouby!!;-)

Rychlovka je v troubě :-) tak uvidíme ... měla jsem již dříve podobný receptík a byl na výbornou ... :yes:

jednoduchý a dobrý takové repty mám ráda:yes:

Moc dobrá bublanina:) :yes:

Výýborná buchta :yes:

Nikkisku, žmolenka se dělá z másla(může být i Hera)+hrubá mouka(může být i polohrubá), někdo i sladí. Musíš to z těch surovin rukama rozžmolit a tím posypeš ten koláč;-)to množství je podle toho, aby to bylo sypké, dej si třeba půlku másla žmol a mouku si přisypávej, až to bude ono;-)

Chci se zeptat ta žmolenka co je to ?? je to strouhanka (z rohlíků):-O

Koláč je výborný,ale já dala málo jablíček, příště se musím polepšit.Dávám bodíčka:yes:

:-D:-D - vyhrála jsem o dvě setinky :-)):-))

tak maris...uz sme sa zosynchronizovali..uz je vsetko v najlepsom poriadku;-)

zolik...ano:-*posypka, mrvenicka...neviem ako to prave u vas volate

ano - žmolenka je posypka a je dobře se zeptat;-):-))

ahojky, asi sem debil ale žmolenka je posypka? :-//

Tématické fráze:
bleskový koláč, bleskový jablečný koláč, bleskové recepty, jablečný koláč se žmolenkou, posipka, žmolenka na kolac, jablkovo tvarohovy kolac, bleskovy tvarohovy kolac, bleskove, recept bleskový ovocný koláč, bleskové koláče, bleskový koláč s ovocem, posipka na kolač, bleskový koláč, bleskový moučník, bleskový koláč se žmolenkou, bleskový ovocný koláč, bleskový kokáč, bleskový jednoduchý koláč, bleskově kolac

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, mléko, kypřící prášek do pečiva, olej, vejce, sůl, ostružiny, drobenka, mouka, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu