Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenZapečené těstoviny jsou velmi oblíbeným jídlem každé hospodyňky. Jejich příprava je totiž snadná a rychlá, většinu práce odvede naše trouba. Těstoviny se šunkou a sýrem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 525 kJ / 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 11,00 g |
| – nasycené | 7,10 g |
| – nenasycené | 3,30 g |
| –– mononenasycené | 3,00 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 3,80 g |
| – cukry | 3,80 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
Zapečené těstoviny jsou velmi oblíbeným jídlem každé hospodyňky. Jejich příprava je totiž snadná a rychlá, většinu práce odvede naše trouba. Těstoviny se šunkou a sýrem…
I z několika obyčejných surovin, které máme všichni doma, lze připravit výborné jídlo. Mrkev necháme rozvonět na másle, přidáme kostky brambor a dochutíme kořením. Tato…
Co dnes bude k obědu? Kotlety a brambory na smetaně. Také vás tyto dvě věty vrací do dětství? Zapečené maso s bramborem a smetanou patří mezi oblíbené klasické víkendové…
Špenátová polévka potěší všechny milovníky špenátu. Hotová je za pár minut. Když na talíř voňavé polévky, zjemněné smetanou, přidáme hrst dozlatova osmažených krutonků,…
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí jsou na přípravu snadné a chutné. Jídlem, které připravíme podle receptu, zaručeně potěšíme rodinu. Voňavé kotlety se skvěle hodí…
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého…
V menším hrnci rozehřejeme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, které následně vložíme do hrnce k cibuli. Vše…
Rychle a chutně připravená papriková smetanová omáčka s kuřecím masem. Směs koření ušetří dochucování těm, kdo neradi experimentují a sami se na dochucení necítí. S…
Lahodné a krémové jídlo na italský způsob, potěší každého milovníka těstovin. Jemné tagliatelle obalené v bohaté smetanové omáčce s kousky rozpuštěného sýra, vytváří…
Sýrová omáčka a špenát, to je nesmrtelná a velmi oblíbená kombinace, kterou si s chutí dopřáváme třeba s gnocchi nebo těstovinami. Na její přípravě není nic složitého a…
Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné…
Původně tradiční maďarský pokrm se v 19. století rozšířil i na území Česka a chutná nám dodnes. A není se čemu divit, kuřecí maso v omáčce z cibulovo-paprikového základu…
Velmi jednoduchý pokrm, který zvládne i naprostý začátečník. Pokud si gnocchi neděláte sami doma, což je jednoduché, tak polotovar stačí jen tepelně upravit a za chvilku…
Miska fazolové polévky zasytí a zahřeje. Fazole jsou vydatné a plné vlákniny i kvalitních bílkovin. Právem patří mezi nejoblíbenější luštěniny v našich kuchyních a hodí…
Zeleninový krém zjemněný smetanou je velmi jemný. Příprava je snadná a poměrně rychlá. Na talíři polévku ozdobíme petrželovou natí a podáváme ji s krajíčkem tmavého…
Italská klasika s českou vůní, to je krémové rizoto s lesními houbami. Příprava si vyžádá vaši plnou pozornost, ale výsledek stojí za to. Za jemné, voňavé, krémové a…
Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou…
Jablka nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme k nim mouku, cukr, olej, vejce, sekané ořechy, jedlou sodu, kakao a skořici. Vše zpracujeme v kompaktní těsto, které pak…
Tak jednoduchá a přitom tak dobrá. Jemná díky tvarohu, sněhem z bílků nadýchaná a po citronu osvěžující bábovka. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami. Na…
Klasické kynuté šneky jsou velká dobrota a můžeme je připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát zvolíme voňavou náplň s mletými ořechy, skořicí a rumem. Před pečením…
Potřebujete uvařit vydatný oběd, ale nemáte času nazbyt? Skočte do obchodu pro chlazené gnocchi, přidejte kuřecí maso, špenát a zakápněte smetanou. Během chvilky můžete…
Receptů na bramborový guláš najdete spousty. Tentokrát jsou k bramborám a kvalitním párkům přidané i houby a hotový guláš je zjemněný smetanou. Vyzkoušejte a uvidíte, že…
Křehké fazolky zjemněné smetanovou omáčkou patří mezi jednoduchá a přitom oblíbená jídla, která si vychutnáte jak samostatně s knedlíkem, tak jako přílohu k masu. Tento…
Brokolice v nivové omáčce je rychlý a chutný pokrm, který potěší milovníky zeleniny i výrazných sýrů. Jemná brokolice zalitá krémovou omáčkou z nivy tvoří lahodnou…