Míša řezy - mamincinyrecepty.cz

Ivanescence Kuchař:

1 klasický plech (cca 30 x 40 cm) Moučníky , Řezy 31 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

Těsto:
5 vajec
5 lžic moučkového cukru
2 lžíce oleje
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaového prášku
Krém:
250 g másla
500 g tvarohu
150 g moučkového cukru
Poleva:
100 g čokolády na vaření
80 g másla nebo hery (máslo je lepší)
2 lžíce mléka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme olej, po částech mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Upečeme (200°C asi 10 minut) a necháme vychladnout.

  2. Zatím připravíme krém: máslo s cukrem ušleháme a po částech zašleháme tvaroh. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a než připravíme polevu, necháme ztuhnout v ledničce.

  3. Tuk necháme rozpustit, nasypeme do něj na kousky rozlámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s máslem (herou). Vmícháme lžíci mléka, a teprve po důkladném rozmíchání přidáme druhou. Pořádně vymícháme dohladka a polijeme moučník. Krájíme po zatuhnutí polevy. (Nejlépe horkým nožem, aby čokoláda nepopraskala).

Poznámka

Výborná mňamka! Uchovávejte v ledničce nakrájené na kousky.

Recept je převzat ze stránek www.mamincinyrecepty.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 168 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Míša řezy - mamincinyrecepty.cz

  • yvca yvca(neregistrovaná)

    Já přidávám do tvarohového krému vanilkový pudink uvařený ve vodě.Krém je tak jemnější.Máslo nerozpouštím,ale jako na krém ušlehám s cukrem přidám uvařený studený pudink a pak zašlehám tvaroh. :-p

    Odpovědět

  • kucenka kucenka

    Dobrý den, receptík vyzkoušený a vše bez problémů,velká dobrota můžu jen doporučit :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • kludsisek kludsisek

    Zdravím, musím tento recept pochválit!!! U mě žádný problém nenastal. Pekáček byl o rozměrech 30x40cm těsto vysoké po opečení cca 2-3cm. Musela jsem však dodržovat pár zásad, které mě učila již moje maminka :-D vajíčka jsou pokojové teploty, sníh z bílků šlehám se špetkou soli a mouč.cukru, žloutky s cukrem šlehám do husté bílé pěny, po zapracování mouky s kypřícím práškem si trošku pohnu aby prášek působil až v troubě, sníh vmíchávám pomalu a opatrně.....:yes: u krému máslo nechávám povolit a s cukrem ho mísím ručně a pak zašlehávám tvaroh, který nesmí být moc studený...poleva proběhla zcela bez problémů!!!:-8 Všem doporučuji!!

    Odpovědět

  • Indiskaa Indiskaa

    Dobrý, jen škoda, že piškot není o malinko vyšší. :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    petra:jde o to, jak moc ta hrubá mouka je, protože není mouka jako mouka, víš co? Zkus jen třeba z třetinové dávky a uvidíš

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    chtela bych se vas zeptat muzu misa rezy pouzit misto polohrube hrubou mouku.dekuji s pozdravem Petra

    Odpovědět

  • Zuu Zuu(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    Míšu už peču jen podle vašeho receptu. Dělala jsem ho snad už desetkrat, pokaždé se povedl a pokaždé sklidil velký úspěch.

    Recept je jednoduchý, výborně popsaný a těsto má i na velkém plechu minimálně centimetr výšku. Myslím, že problém s nízkým těstem může být zapříčiněn tím, že některé začínající pekařky nevyšlehají dostatečně žloutky s cukrem. Kdo to udělá pořádně, ten se s tímto receptem nikdy nespálí.

    Povedl se mi i s bezlepkovou moukou.

    Díky moc
    Zuu

    Odpovědět

  • Ivanescence Ivanescence(autor receptu)

    Míša + Kája: Tak za prvé, jasně tu píšu, že recept je převzat, tudíž to není můj výmysl a když nevíte sami od sebe, jak se zpracovává máslo s cukrem, máte se zeptat, ale jelikož tady jsou jinak inteligentní lidi, tak přece nemusím psát, že to máslo nesmí být tvrdé jako když ho vytáhnete z mrazáku, ale změklé ... jak jinak by se asi dalo našlehat ? :) :-p:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Míša + Kája: Špatně je to, co píšeš Ty. Do krému se šlehá změklé máslo, jinak to bude k ničemu ;-)

    Odpovědět

  • Míša + Kája Míša + Kája(neregistrovaná)

    špatnej recept, nikdo nedělejte tvaroh podle autorky... máslo se musí rozehřát v mikrovlnce a ne rozšlehat...:-)

    Odpovědět

  • eblan eblan

    super recept, včera jsem dělala a nebyl problém, tvaroh jsem dala tučný z vaničky a másla do toho 200g:yes: +1 bodík

    Odpovědět

  • pufinka13 pufinka13

    Tak se mi to perfektně povedlo...když přijdu na to jak, přidám fotku..:-) děkuju za perfektní recept.. Já jsem dala na stejné množství másla a cukru 3 tvarohy, aby to nebylo tak sladké a čokoláda na vaření figaro není moc dobrá, ale jinak paráda :- testo nádherný.. delala jsem řezy ve formě na dort, takže je malikno vyšší, ale na plechu by bylo akorát...:yes::yes::yes::yes: Ivča

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Ivča:držím;-):yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Ivča Ivča(neregistrovaná)

    Děkuju za rady..dam jeden polotučný z vaničky a tučný ze staniolu a bude to ;-) zítra budu vyrýbět, tak napíšu, jak to dopadlo..:-)

    Odpovědět

  • Ivanescence Ivanescence(neregistrovaný)

    rebeka: Nevadí, jina ves, jiny nazor :D :) kazdopadne ja zase s vanickovym tvarohem mam dobrou zkusenost, tak je to jedno, hlavne kdyz se to slecne povede, jak chce :D :):yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo