Polévka z kuřecích hřbetů

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 90 minut 3-4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

Na 1 l polévky:
2 kuřecí hřbety
2 menší mrkve
plátek celeru
3 zrnka nového koření
3 zrnka černého pepře
1 stroužek česneku
1 malá cibule
plátek másla
vlasové nudle domácí (nebo koupené)
sůl
pepř
libeček
pažitka nebo petrželka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí hřbety omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 l studené vody. Přidáme koření (můžeme dát do čajového vajíčka), cibuli, česnek, mírně osolíme a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, snížíme teplotu a pomalu táhneme cca 1 hodinu, pak vývar přecedíme.

  2. Očistíme a nakrájíme zeleninu, lehce opečeme na másle a dáme vařit do vývaru. Obereme maso a vložíme do polévky.

  3. Zvlášť uvaříme nudličky v osolené vodě na skus, propláchneme na sítku a vložíme do polévky (nebo do talířů a zalijeme vřelou polévkou). Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme libeček a pažitku nebo petrželku .

  4. Domácí nudličky: na 1 vejce 100 g polohrubé mouky, nechat odpočinout, vyválet tenkou placku, nechat oschnout a nakrájet nudličky.

Poznámka

Libeček můžeme uchovat v mrazáku, opláchnuté osušené lístky napěchujeme do skleničky a vložíme do mrazáku, podle potřeby nejlépe vidličkou potřebné množství vyndáme a použijeme jako čerstvě nasekané.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Polévka z kuřecích hřbetů

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kuřecí vývar ze hrbetu a zaludku polévka z kuřecích hřbetů

Zapomněl/a jsem heslo