Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 099 kJ / 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,51 g |
Tuky | 2,72 g |
Vláknina | 10,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 166,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krupici s cukrem rozmícháme ve vodě a necháme chvíli bobtnat.
Krok 2: Pak ji vaříme za stálého míchání asi 8 minut.
Krok 3: Přendáme do mísy na šlehání, přidáme nastrouhanou kůru z celého citronu a i šťávu z citronu, propasírovane ovoce či zavařeninu a šleháme tak dlouho, az kaše nabyde a vystydne.
Krok 4: Tuto pěnu naplníme do hlubších talířků a ozdobíme ovocem, kompotem.
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLjg
Moje poznámka
Krupicová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLjg
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 8 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
ferda30 před 59 minutami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 3 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 3 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 4 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 6 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 6 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 8 hodinami
Tématické fráze:
krupicová kaše s tvarohem,
krupicová kuše recept,
krupicovy mousse,
diskuse k delene strave,
ovocná pena z krupice,
kam patri tvaruzky u delene stravy,
nové recepty k dělené stravě,
krupicová kaše dělená strava,
krupicovo tvarohové flameri,
jak opravit kysele jidlo,
kaše nabyde,
dr, krupicova,
recept na krupicovou pěnu,
citronová kůra v dělené stravě,
pěna na jidla,
moučník krupicová pěna
Suroviny:
voda,
krupice,
citron,
cukr,
protlaku z čerstvého ovoce
Komentáře (9)
Tady se mi líbí, že když se jeden ukecne, tak má po dobu do dalšího komentáře možnost svůj přežblept opravit...
Taky jsem si říkal, že vás třeba z vašeho omylu vyvede sunny.sofi: která se tu dělené stravě věnuje...
Takže, milá babko
Jen pro zajímavost:
sterilovaná rajčata, zahřívané sýry, tepelně upravené ryby a maso = zvířátka
syrová rajčata, tvaroh, kyselé ryby a tatarák = neutrální
Salámy!!! = neutrální
A věřte mi, funguje to! Bych o tom mohl napsat elaborát...
Na jídlo jsem měl osůbku, které dělá dobře dělená strava; uvařil jsem tedy z vody, z citronu dal jenom kůru přidal kus másla a obarvil borůffkama. Bylo to fajne