

Kuřecí plátky Jean Baklažán
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1 lilek (stačí polovina)
- 100 g rokforu (gorgonzoly, nivy)
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- máslo
- koření adžika
- pepř
- sladká sójová omáčka
- sůl
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Lilek nakrájíme na velmi tenké plátečky (1-2 mm), osolíme a necháme stát.
Maso nařízmeme tak, aby mělo pokud možno stejnou výšku, osolíme, opepříme a okořeníme adžikou.
Ve vyšší pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a lžíci másla a maso asi 10 minut opékáme dozlatova.
Potom ho zabalíme do alobalu a výpek zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky.
Prosmahneme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (v tom případě přidáme kousek bujónové kostky). Zacákneme sladkou sójovou omáčkou, připepříme, omáčku prošleháme dohladka a vrátíme do ní maso. Na nízké teplotě prováříme asi 20 minut.
Mezitím osušíme lilek, potřeme ho rozetřeným česnekem a opečeme ho na olivovém oleji dozlatova.
Na hotové plátky masa poklademe opečená kolečka lilku, navrch položíme plátky rokforu a vložíme do trouby asi na 10 minut, až se sýr nataví.
Poznámka od kuchařky
Zdroj a název receptu: inspirace v mojí oblíbené restauraci.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí plátky Jean Baklažán
-
Moc děkuji za zájem a posílám k nakouknutí... Mají inspirativní jídelníček a moc šikovné kuchaře. Už jsem tady prezentovala jejich "Kuře galského vinaře", moje z nejoblíbenějších...
http://www.pasticka.cz/jidelni-listek.php
http://www.toprecepty.cz/recept/4889-kure-galskeho... -
musí to být opravdu mňamka
-
Elí do své oblíbené restauračky choď častěji
Už jen podle fotek to bude dobrota+11
-
Zajímavý recept a vypadá velmi dobře
+9
-
-
Zajímavý název a jistě výborná restaurace
-
Ta restaurace by byla i má oblíbená
Máš to moc hezké, jako nakonec vždy
-
Nádherný recept , fotka jako vždy krásná. Určitě co nejdřív vyzkouším. +
-
Super název
-
Krásný rcp.
-
Eliz,to foto druhé je prima,
je takové ucelenější, je tam vše vidět