Kuřecí plátky Jean Baklažán

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
1 lilek (stačí polovina)
100 g rokforu (gorgonzoly, nivy)
1 stroužek česneku
olivový olej
máslo
koření adžika
pepř
sladká sójová omáčka
sůl
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na velmi tenké plátečky (1-2 mm), osolíme a necháme stát.

  2. Maso nařízmeme tak, aby mělo pokud možno stejnou výšku, osolíme, opepříme a okořeníme adžikou.

  3. Ve vyšší pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a lžíci másla a maso asi 10 minut opékáme dozlatova.

  4. Potom ho zabalíme do alobalu a výpek zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky.

  5. Prosmahneme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (v tom případě přidáme kousek bujónové kostky). Zacákneme sladkou sójovou omáčkou, připepříme, omáčku prošleháme dohladka a vrátíme do ní maso. Na nízké teplotě prováříme asi 20 minut.

  6. Mezitím osušíme lilek, potřeme ho rozetřeným česnekem a opečeme ho na olivovém oleji dozlatova.

  7. Na hotové plátky masa poklademe opečená kolečka lilku, navrch položíme plátky rokforu a vložíme do trouby asi na 10 minut, až se sýr nataví.

Poznámka

Zdroj a název receptu: inspirace v mojí oblíbené restauraci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí plátky Jean Baklažán

Tématické fráze: kuřecí plátek s lilkem plátky lilku kuřecí plátek s lilkem kuřecí plátky s lilkem lilek na platky lilek plátky recept kuřecí platky lilek recepty baklazan recept kureci plátek s gorgonzolou baklažan lilek kuřecí řízek kuřecí plátky gorgonzola kuřecí řízky a lilek kuřečí plátek na lilku kureci platek jak z resturace baklažán lilek řízek kuřecí plátek v lilku kuřecí plátky v lilku lilek plátky kuřecím

Zapomněl/a jsem heslo