Švédská omáčka studená

o9o9judit Kuchařka: o9o9judit

Studená kuchyně 3 názory

Suroviny

15 dkg základní majonézy
2 jablka
1/2 šálku bílého vína
1/2 lžíce cukru
sůl
několik kapek worcesteru
2 lžíce šlehané smetany
2 lžíce jemně ustrouhaného křenu
pár kapek citronu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a na plátky nakrájíme jablka, která rozdusíme ve vině s cukrem.

  2. Majonézu osolíme, zakapeme worcestrem, přidáme protlak z jablek a pokapeme citronem.

  3. Do omáčky dáme křen a zjemníme smetanou. Je dobrá na maso a ryby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Švédská omáčka studená

  • pipre pipre

    Jani, když to už mému muži, který si na podobné experimenty moc nepotrpí, chutnalo moc, tak to je co říct :-) K té rybě se to opravdu hodí..i k masu..Bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ilono, to vypadá strašně fajn!! Ta ryba v tom, hmmm, zvláštní, zajímavá kombinace:-*:yes: Jani, tobě plus za fotky!!

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ilonko, děkuji moc za tip! :-) Omáčka byla skvělá:-*!:yes:..Jen jsem před focením do ní zapomněla dát vorčestr, proto je i možná světlejší:-8..dokapala jsem si ho do omáčky na talíři :-)..zkoušela jsem část pro sebe smíchat s jogurtovým dresingem místo majonézy a také to nemělo chybu :-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: švédská omáčka švédská kuchyně recepty studené kuchyně studené omáčky k masu studená kuchyně recepty studena svestkova omacka studená švestková omáčka k masu omáčka k rybám studená omáčka omáčka na rybu svedska kucharka studená omáčka na ryby studená omáčka k rybě recepty studena kuchyne studená omáčka k masu studene omacky na ryby studaná omáčka švestková omáčka k masu studená omáčka na rybu svedska omacka recept

Zapomněl/a jsem heslo